2016 május 09.

Maradt Gyárfás Tamás a kincstárnok

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) londoni kongresszusán a magyar szövetséget (MÚSZ) vezető Gyárfás Tamást egyhangú szavazással megerősítették újabb négy évre a LEN kincstárnoki tisztségében. gyarfas

A MÚSZ vasárnapi tájékoztatása szerint az 52 tagországot felvonultató közgyűlés arról is döntött, hogy 2017-től kik képviselik Európát a nemzetközi szövetségben (FINA). Gyárfás Tamás itt is a legtöbb voksot kapta, mellette az elnökként újraválasztott Paolo Barellinek, a görög Dimitrisz Diatheszopulosznak és a brit David Sparkesnak szavaztak bizalmat.

Gyárfás Tamás két hete bizalmi szavazást kért a Magyar Úszó Szövetségben, akkor 118-1 arányban állt ki mellette a közgyűlés.

“Változatlanul a 2017. évi világbajnokság számomra a legfontosabb, a választási eredmények megfelelő hátteret adnak ahhoz, hogy minden szempontból a várakozásnak megfelelően teljesítsünk” – mondta a kongresszust követően Gyárfás Tamás, hozzátéve, ehhez óriási csapatmunkára, erős összetartásra és bizalomra van szükség. Az elnök elmondta, nagy a jelentősége a különböző tisztségeknek, de a lényeg változatlanul az, hogy a magyar úszók a korábbiakhoz hasonló sikereket érjenek el.

A LEN büró tagjai (2016–2020)

Elnök: Paolo Barelli (olasz)

Főtitkár: David Sparkes (brit)

Kincstárnok: Gyárfás Tamás (magyar)

Alelnökök: Dimitris Diathesopoulos (görög), Sven von Holst (svég), Francis Luyce (francia), Christa Thiel (német), Andriy Vlaskov (ukrán)

Tagok: Fernando Carpena (spanyol), Joe Caruana Curran (máltai), Per Rune Eknes (norvég), Pia Holmen (dán), Jerzy Kowalski (lengyel), Ahmet Mazhar Bozdogan (török), Aleksandar Sostar (szerb), Marco Stacchiotti (luxemburgi), Noam Zwi (izraeli)

Ellenőrök: Ray Kendall (ír), Giuseppe Nicolini (san-marinói)

MTI / vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek