2014 december 12.

Manhercz Krisztián gyors és “szemtelen” lenne

Második válogatottságán is remekül teljesített a mindössze 17 esztendős Manhercz Krisztián, aki már régen túl van azon, hogy a magyar vízilabdázás egyik nagy reménységeként emlegessék. Miskolcon a románok ellen szállt vízbe – a vizipolo.hu-nak nyilatkozott.

Fiatalság, komolyság, szemtelenség - Manhercz Krisztián a románok ellen (Fotó: Vizipolo.hu)

Fiatalság, komolyság, szemtelenség – Manhercz Krisztián a románok ellen is betalált (Fotó: Vizipolo.hu)

A Szeged Diapolo egyik legjobbja, aki fiatal kora ellenére csodás dolgokat művel a vízben. Manhercz Krisztián, vagy ahogy az uszoda környékén mindenki hívja, “Manó” a szerdai, románok elleni Világliga-meccsen már másodszor szerepelt Benedek Tibor válogatottjában.

– Az első válogatottságom alkalmával nagyon izgultam, de remélem, hogy az, másodszorra is a legjobbak szerepelhetek, annak a jele, nem volt rossz a teljesítményem a szlovákok ellen – mondta el honlapunknak Manhercz Krisztián. – Első válogatottságom idején bizony még feszült voltam  – a másodikra ez azért csökkent. Igyekszem kihasználni a fiatalságomból adódó előnyöket, gondolok itt a gyorsaságomra, arra, hogy próbálok váratlant húzni a vízben egy adott szituációban, “szemtelen” megoldásokra is törekedve – ebben is a példaképem Varga Dumi.

Manhercz a Tiszavirág Szeged Diapolo tagja. Tavaly a szegediek kupát nyertek, a bajnokságban is az elsők között voltak, idén azonban egyelőre csak a középmezőny tagjai.

– Nem lettünk gyengébbek – mondta el a fiatal játékos. – Véleményem szerint inkább jóval erősebb az idei bajnokság, mint a tavalyi. Akkor az Eger és a Szolnok kiemelkedett a mezőnyből. Talán az idén is így van, de a középcsapatok erősebbek lettek. Nagyon sok a kemény meccs, kiegyenlített a színvonal, kevés csapat ellen lehet biztosra menni. Sok a jó csapat. A Kaposvár, a Ferencváros, ott a kőkemény OSC, a BVSC, mi, a Szeged… hosszan sorolhatnám. Szóval jó a bajnokság, nagy a küzdelem.

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek