2015 augusztus 23.

Manhercz Krisztián: Jó előérzetem van – a főszereplők véleménye a Tiszavirág-kupa után, a vb előtt

Hibátlan mérleggel nyerte meg a III. Tiszavirág-kupát junior válogatottunk a vb előtt. Az ausztrálokat, a szerbeket valamint a montenegróiakat verte meg a Horkai-csapat. Az érintettek közül, Sedlmayer Tamást a csapat kapitányát, Manhercz Krisztiánt és Zalánki Gergőt kérdezte honlapunk a felkészülési tornáról, és a közelgő világbajnokságról.

Fehér sapkában a remek védőmunkát bemutató újonc, Manhercz Krisztián (Fotó: MTI)

Manhercz Krisztián: Jó irányba halad a junior válogatott(Fotó: MTI)

Hasznos és jó erőfelmérőnek értékelt mindhárom játékosunk a Szegeden lezajlott III. Tiszavirág-kupát a vizipolo.hu-nak. Kemény mezőnyt győzött le a csapat, hiszen az ausztrálokat, a szerbeket és a montenegróiakat utasította maga mögé az együttes.

Sedlmayer Tamas universiade valogatott02A torna legértékesebb játékosa, egyben a csapat kapitánya, Sedlmayer Tamás: Nagyon hasznos felkészülési torna volt, a vb kezdete előtt. Erős csapatokkal játszottunk sikerült az ellenfeleket testközelből megismerni, ami jó, mert így van egy kialakult képünk a játékukról. A csapaton azt látom, hogy fáradtak vagyunk. De amikor meccs volt, akkor odatettük magunkat, mindenki mindig maximálisan hajtott, koncentrált, aminek a tornagyőzelem lett az eredménye. Én a szerb meccset mondanám a legnehezebbnek, mert ők voltak a három meghívott csapat közül a legerősebbek. Brusztos, küzdős meccset játszottunk velük, de végig vezettünk, amikor döntetlenre állt a mérkőzés akkor is tudtuk érvényesíteni az akaratunkat. Visszaszereztük az előnyt, amit végül meg is tartottunk. A felkészülés utolsó hetét fogjuk elkezdeni jövő héten, az ausztrálokkal együtt. Kedd délutánig kaptunk pihenőt, majd utána péntekig, délelőtt és délután is edzőmeccseket játszunk majd az ausztrálokkal. Aztán hétfőn edzünk még egyet és kedden indulunk Kazahsztánba.

manhercz-krisztian-697x1024vagottA torna gólkirálya, Manhercz Krisztián: Remek szervezésű torna volt, erős csapatokkal. Jó erőfelmérő volt, sikerült megnyerni mind a három meccset. Voltak hibák, de azokon még tudunk javítani az elkövetkezendő 10 napban. Jó előérzetem van, a világ elitjéhez tartozunk, ez már kiderült. Innentől rajtunk múlik, hogy mennyit hibázunk, és hogy mennyire tudjuk kihasználni az ellenfelek hibáit.

 

Zalanki Gergo01Universiade bajnokunk, Zalánki Gergő: Hasznos volt az biztos, ugyanis most először játszottunk az új szabályokkal rendes meccset a nyáron, ezáltal  fontos volt, hogy tudjuk, hol is tartunk, és miben lehet még fejlődni. Nagyjából készen vagyunk, kis finomítások kellenek még valamint talán egy kis pihenő, mert az egész csapaton érződött, hogy nem vagyunk a toppon. Elsősorban a helyzet kihasználásokon látszódott, hogy egy kicsit fásultak vagyunk. Az ellenfelekről annyit, hogy a szerbek erősek még mindig, talán megint ők lesznek a nagy ellenfelek a vb-n, de addig még sok meccset kell nyernünk.

A junior vb-t szeptember 4. és 12. között rendezik Kazahsztánba, Almatiba.

Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.