2017 június 16.

MAHART hajókkal is lehet közlekedni a vb alatt

A gyorsjáratú hajók, a 20 percenként járó körjáratok, valamint 12 db kikötő segíti majd a közlekedést a világbajnokság alatt.

vbhajo2017

Erről kötött együttműködési megállapodást a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft. és a MAHART PassNave Személyhajózási Kft.. A két szervezet célja, hogy a világeseményen minden hajós logisztikai igényt maximálisan ki tudjanak szolgálni, hosszútávon pedig a kompkikötőik Budapest turizmusának javára váljanak, illeszkedve az elfogadott városképbe.

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft. és a MAHART PassNave együttműködésének eredményeképp biztosított a világesemény alatti hajós közlekedés.

A gyorsjáratú hajók, a 20 percenként járó körjáratok, valamint 12 db kikötő együttesen enyhíti majd a világesemény alatti közúti közlekedés forgalmát.
A MAHART PassNave feladata a világbajnokság alatt, hogy a vendégek, turisták és sportolók minden hajós szolgáltatással maximálisan elégedettek legyenek, de kiemelt figyelmet kap a menetrendi hajózás is. A MAHART PassNave hajói készen vannak, teljes technikai és utaskényelmi felújításon estek keresztül.
A 17. FINA Világbajnokságot a MAHART PassNave az alábbi kikötők segítségével szolgálja ki: 4 db kikötő a Dagály-beruházás területén, 3 db kikötő a Margitszigeten, 2 db kikötő a Vigadó térnél, 1 db kikötő a Batthyány térnél, Műszaki Egyetemnél és a MÜPA épülete előtt.

A kikötőket a a vizes világbajnokság után is hasznosítják majd. Egy részük a továbbiakban a budapesti és Dunakanyar menetrendi járatok kiszolgálásában vesz majd részt, másik részéből egy tematikus történelmi hajóbemutatót alakítanak ki.

A tematikus túra indulópontja a Vigadó téren található Kossuth Múzeumhajó, és a Parlament előtt megtalálható Lajta monitor hajó. A túra útvonalának folytatásaként a további hajók kiállításához az Olimpiai parknál, a Margitszigeten és a Dagály-beruházásnál létesülő kikötők fognak helyszínül szolgálni.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.