2014 július 25.

Magyaros játékkal vertük az olaszokat – A Benedek-csapat döntős a hazai Eb-n

Varga Dumi ismét megmutatta miért választották a világ legjobbjának, Hosnyánszky a legjobbkor lőtt gólokat. A fináléban Szerbiával játszunk, aki négygólos hátrányból visszajött Montenegró ellen és végül győzött…

eb12nap01
A meccs pikantérája volt, hogy 2001-ben már játszott itt a Hajósban a két csapat az Eb-n, kétszer is. A csoportmeccsen 10-5-re nyert a válogatott, aztán az elődöntőben 7-8-ra kikapott, akkor a negyedik negyedet 1-3-ra buktunk el.

Az olaszok a mostani kontinenstornán csoportjukban második helyen végeztek Montenegró mögött, így negyeddöntőre kényszerültek, ahol a horvátokat verték egy góllal. A magyar válogatott megnyerve a csoportját jutott el az elődöntőbe.

Varga Dumi góljával kezdődött minden és az ő találatával is fejeződött be, de menjünk sorba. Klasszisunknak csak a keze látszott ki a vízből mikor Tempesti kapujába sülyesztette a labdát, majd nem kellett sokat várni Di Fluvio egyenlített előnyből, 1-1. Ezek után már az olasz támadások rendre előnyben zajlottak, nem tudtak vele élni. Mi viszont annál inkább, egy megúszásból Szivós volt eredményes majd Madarast hagyták üresen, így 3-1-es előnnyel zárult az első negyed. A második nyolc percben két gyors gólt kapott a csapat. Figloli majd Gallo egalizált. Ezek után ismét két gól jött a mi oldalunkon. Hosnyánszky volt eredményes az előny után lecsorgó labdát kotorta be. Varga Dani pedig szintén egy lepattanót lőtt be, ezzel 5-3. A nagyszünet előtt még Gallo egygólosra csökkentett az előnyt, így 5-4 volt a fordulásnál.
eb12nap05

A harmadik nyolc percben egy-egy gól esett, előbb Hosi növelte a különbséget, majd Giorgetti válaszolt rá. A záróakkordban Hárait szórták ki, majd Luongo egalizált. Erre is volt válasza a csapatnak, hiszen Hosnyánszky egy kipattanóval ismét hozzánk ragadta a vezetést. Az előnyünk hamar szertefoszlott, mikor két perccel a mérkőzés vége előtt Aicardi 7-7-re módosította az állást. Egy percre rá, jött a mérkőzés utolsó gólja, Varga Dumi tapasztott egy nagy gólt Tempesti kapujába.

A magyar válogatott, 8-7-re győzött és vasárnap 20:30 perckor játszik a fináléba, Szerbiával. Dejan Szavics együttese 3-7-nél jött vissza a mérkőzésbe Montenegró ellen, végül az utolsó negyedben 7-9-nél előbb egalizált, majd Nikic beállította a 10-9-es végeredményt.

Olaszország – Magyarország 7-8 (1-3, 3-2, 1-1, 2-2)
Hajós uszoda, 6100 néző. Vezette: Alexandrescu (román), Margeta (szlovén)
Magyarország: Nagy – Szivós 1, Varga Dénes 2, Varga Dániel 1, Hárai, Madaras 1, Gór-Nagy. Csere: Vámos, Decker Á., Hosnyánszky 3, Erdélyi, Tóth.

Olaszország: Tempesti – Di Fulvio 1, Giorgetti 1, Figlioli 1, Aicardi 1, Gallo 2, Giacoppo. Csere: Baraldi, Figari, Fondelli, Luongo 1, Velotto

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 11/4
Kipontozódott: Giacoppo (29. p), Szivós (30.)

A másik elődöntőben:

Szerbia–Montenegró 10–9 (3–5, 1–2, 3–2, 3–0)
Gólszerző: Sz. Mitrovics 3, Csuk, Filipovics 2-2, Gocics, Nikics, Alekszics 1-1, ill. N. Janovics 3, Darko Brguljan, Drasko Brguljan 2-2, M. Janovics, Ivovics 1-1

A Vasárnapi program: (július 27.)

Bronzmérkőzés:

19:00 Montenegró – Olaszország

Döntő:

20:30 Magyarország – Szerbia

 

Fotó: SzB

SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.