2014 december 06.

Magyar kupa, női elődöntő: ötméteresek után a Dunaújváros jutott a fináléba

Végig kiélezett csatát hozott az első női elődöntő a Szentesen rendezett Magyar Kupában. Kisteleki és Slagter kiemelkedő játéka, és 4-4 gólja után nem született döntés, az ötméteresek végül a címvédő Dunaújváros játékosai dobták jobban, így ők kerültek a vasárnapi fináléba. BVSC – Dunaújváros 11-13.

10342916_851606551538757_1468848802898954015_n

Megvolt az esélye Petrovics Mátyás csapatának a rendes játékidő végén, de nem tudott élni vele. A főiskolások mentek tovább (Fotó: BVSC)

A pénteki férfias csaták után szombaton a nők uralták a medencét Szentesen, ahol a Theodora Magyar Kupa elődöntőit rendezték. A délutáni első mérkőzésen a BVSC a Dunaújvárossal találkozott. Előzetesen kiegyenlített játékot lehetett várni. A bajnokságban fej-fej mellett áll a két együttes, 8 meccsen 18 pontot szerezve, ugyan tavaly a Dunaújváros nyerte a kupát, de két évvel korábban a zuglóiak is elhódították a serleget. Mindkét együttes nagy átalakuláson ment át, nem lehetett tudni, merre billen a mérleg nyelve egyetlen összecsapáson.

Az első negyedben a húzóemberek vitték hátukon a csapatokat. Kisteleki Dóra góljára a válogatott Gurisatti Réka felelt, aztán ismét Kisteleki brillírozott, három gólt szerezve juttatta 4-2-es előnyhöz a vasutasokat. tíz perc elteltével Horváth és Gurisatti fórból zörgette meg a hálót, közte Takács középről ért el szép találatot, de lassacskán elfogyott az elején megszerzett BVSC-előny. Nem segített Petrovics Mátyás időkérése sem: a negyed vége előtt 12 másodperccel Slagter büntetőből egalizált, és hiába kapta meg ugyanezt az esélyt csapata, Kisteleki kihagyta az ötméterest, így félidőben egálra álltak a felek (5-5).

Sőt, Slagter góljával fordítottak a főiskolások, de erre meg Leimeter válaszolt büntetőből.

Az utolsó negyed, ha lehet, a korábbinál is nagyobb küzdelmet hozott, órisái harc dúlt a két csapat között. Kisteleki góljával két perccel a vége előtt megint a BVSC állt jobban, de a remekül játszó Slagter előnyből ismét egalizált. Az utolsó percek lassan teltek, időt kért Petrovics Mátyás, de a hátralévő 50 másodperc már nem hozott döntést: a rendes játékidő után maradt a 8-8.

Az ötmétereseket sorrendben Horváth, Kisteleki, Garda, Máté, Slagter bedobta, Illés (BVSC) kihagyta, Mchunu és Varga ugyancsak pontosan célzott, de az egy zuglói hiba azt jelentette, ha Gurisatti eredményes, a címvédő jut a döntőbe. Így is történt, a Dunaújváros nyerte az idegek párbaját, 13-11-es összesítéssel, ötméteresekkel a vasárnapi fináléba jutott!

Theodora Magyar Kupa, nők, elődöntő:

BVSC-Wáberer-Zugló – Dunaújvárosi Főiskola 8-8 (4-2, 1-3, 2-2, 1-1); ötméteresekkel 3-5

Szentes, 150 néző

Vezette: Marnitz, Füzesi

BSVC: Domoszlai – Kisteleki D. 4, Takács 1, Illés 1, Leimeter 1, Kele 1, Gyöngyössy. Csere: Varga, Farkas, Máté.
Vezetőedző: Petrovics Mátyás

Dunaújváros: Kasó – Szilágyi, Menczinger, Gurisatti 2, Garda, Ziegler, Vályi F. Csere: Horváth2, Slagter 4, Vályi V, Brávik.
Vezetőedző: Mihók Attila

Gól/emberelőnyből: 3/8 ill 3/11

Gól/büntetőből: 1/2 ill. 2/2

Kipontozódott: Leimeter (29. p), Kele (21. p)

Később: Eger – UVSE-Centrál, 18 óra

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek