2014 december 06.

Magyar Kupa, női elődöntő: Tóth és Keszthelyi vezérletével simán jutott fináléba az UVSE

A szombati nap másik elődöntőjében gyorsan eldőlt, hogy melyik csapat találkozhat a Dunaújvárossal a Theodora Magyar Kupa női fináléjában. Az UVSE már az első negyedet nagy arányban nyerte az Eger ellen, végül 15-9-re győzött.

Theodora

A végletekig izgalmas első elődöntő, a BVSC – Dunaújváros után (ahol a Fejér megyeiek nyertek ötméteresekkel), a szombat másik meccse már hamar eldőlt. A bajnokság listavezetője, az UVSE és az Eger találkozott a Magyar Kupa döntőjébe jutásért a nőknél. Előzetesen az egriek jóval kevésbé számítottak esélyesnek, maguknak a “fekete ló” szerepét szánták, ám az UVSE hamar tudatosította mindenkivel Szentesen, itt nincs másnak esélye, csak nekik.

Az első negyedben az UVSE egyenletes tempóban termelte a gólokat, miközben az első egri találat (Parkes érdeme) öt perc után esett, amikor már 4-0-ra vezettek a lilák. Az első 8 perc után már 7-2 állt az eredményjelzőn, innéttől fogva nem volt kérdés, hogy melyik csapat jut be a döntőbe. A közönség gólparádét láthatott, a Tóth Ildikó, Keszthelyi Rita kettős félidőig nyolc gólt termelt. Erre a szünet után még Tóth rárakott egy újabbat, ráúszás után szerezve önmaga negyedik, csapata 12. gólját.

Ezt követően lassított az UVSE, ezzel pedig élt a derekasan és a kezdeti sokkból lassan magához térő Eger, amely 1-1-re hozta a harmadik negyedet, és a végén még közelített is a lilákhoz. A tényen azonban már semmit sem változtatott: az UVSE jutott a vasárnapi fináléba, és története során először nyerheti el a díszes serleget.

Theodora Magyar Kupa, nők, elődöntő:

ZF-Eger – UVSE-Centrál 9-15 (2-7, 2-4, 1-1, 4-3)

Szentes, 200 néző

Vezette: Homonnai, Vojvoda

Eger: Wyckoff – Zajácz 3, Szeredi, Takács, Ráski 1, Czigány 3, Parkes 1. Csere: Szivós P., Hornyák 1

Vezetőedző: Kelemen Attila

UVSE: Gangl – Kisteleki H. 1, Szűcs, Sitker 1, Keszthelyi 5, Tóth I. 4, Csabai 1. Csere: Kuna 1, Kövesdi, Kiss A. E., Azumah 1, Hertzka 1, Kiss A., Miló

Vezetőedző: Áts Bertalan

Gól/emberelőny: 4/11 ill. 4/8

Gól/büntető: 0/1 ill. 3/4

Kipontozódott: Takács (25.), Zajácz (29.), ill. Kiss A. (26.), Szücs (28.), Azumah (32.)

Theodora Magyar Kupa, nők, döntők:

Szentes, december 7, vasárnap

17.10: UVSE-Centrál – Dunaújvárosi Főiskola

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek