2014 december 07.

Magyar Kupa: Ma már a döntők következnek

A hétvégi Magyar Kupa négyes döntőjéből, ma már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul, ki lesz a győztes? A férfiaknál, az utóbbi években, oly sok ezüstöt begyűjtő Szolnok, vagy negyven év után ismét az OSC diadalmaskodik, a nőknél pedig a Dunaújváros hetedszer vagy az UVSE először ül fel a trónra?

szentesi_uszoda

A telt ház garantált lesz ma is (Fotó: MTI)

Három mérkőzést is megtekinthet a nagyérdemű ha ellátogat Szentesre. A mai döntők előtt, az OB I/B-s válogatott is összecsap, mint egy felvezetéseképpen a fináléknak.

Először a nők küzdenek meg a serlegért, tegnap az UVSE-Centrál egy sima mérkőzésen verte az Egert, Áts Bertalan tanítványai hét góllal győzték le a hevesieket. A Dunaújvárosnak nem volt ilyen könnyű az útja, hiszen a BVSC ellen ötméteresekkel jutott tovább. A lilák még soha nem nyertek Magyar Kupát, az újvárosiak annál inkább, elég csak tavalyig visszapörgetnünk az idő kerekét. A címvédőnek egyébként ez lehet a hetedik MK-győzelme.

A férfiaknál a Szolnok 1985 után emelheti magasba a trófeát, míg az OSC negyven év (!) után érhet fel a csúcsra. Nem vitás, a Tisza-partiak az esélyesebbek. Varga Daniék jó formát futnak, hiszen az Ob I-ben veretlenül vezetik a bajnokságot, még a BL-ben is ott vannak a főtáblán, ráadásul győzelemmel kezdték meg a menetelésüket. Az OSC csapatának edzője, az a Vincze Balázs, aki az elmúlt három évben a Szegedet irányította, és a csapattal mindháromszor felért a csúcsra. Nagy Viktor a Szolnok kapusa úgy fogalmazott az elődöntőjük után: Balázs mindig valamint kitalál a döntőre, úgy hiszem, ez most sem lesz másként.

Nagy csatákra van tehát kilátás, aki nem tudja élőben megtekinteni a mérkőzéseket, kapcsoljon a Digi Sportra.

A Mai Magyar Kupa programja:

December 7., vasárnap:
 
17:10 UVSE-Centrál – Dunaújvárosi Főiskola női döntő
19:00 Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – A-HÍD OSC Újbuda férfi döntő

A tegnapi illetve a tegnap előtti elődöntők végeredménye:

December 6., szombat: (Nők. Elődöntők):
 
16:00 BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola 8-8 (4-2, 1-3, 2-2, 1-1); ötméteresekkel 3-5
18:00 ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál 9-15 (2-7, 2-4, 1-1, 4-3)

December 5., péntek: (Férfiak, Elődöntők):

17:45 RacioNet-Honvéd–A-Híd OSC-Újbuda 1-8 (0-2, 0-0, 1-4, 0-2)
19:35 Zf-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 5-6 (0-0, 0-2, 2-3, 3-1)

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek