2014 december 07.

Magyar Kupa: Huszonkilenc év után nyert ismét a Szolnok

A Magyar Kupa döntőjében az OSC nem bírt a Szolnokkal. A mérkőzésen a második negyedig tartotta a lépést Vincze Balázs együttese a Tisza-partiakkal, azonban a nagyszünet után beindult a szolnoki henger.

DSCN8897

Beindult a szolnoki henger, nermcsak a BL-ben és a bajnokságban menetel a csapat, hanem megnyerte a Magyar Kupát is (Fotó: vizipolo.hu)

Nem is olyan régen már találkozott egymással a két gárda, akkor a Bajnokok Ligája főtáblára kerülés volt a tét, ahol a Tisza-partiak jobbnak bizonyultak, igaz csak a visszavágón tudtak győzni. A mérkőzés előtt először a szolnokiakat lehetett látni a nézőtéren, majd az OSC is megjött, így együtt nézték a női finálét, ahol az UVSE győzött.

A bemutatáshoz felállva a Varga testvérek bíztatták egymást, Dani csak ennyit mondott Duminak: “Jó lesz.” A szolnokiak kicsit vidámabbnak, még az OSC nagyon koncentráltnak tűnt a bemutatkozásnál.

A mérkőzés  első gólját Kayes jegyezte, majd a másodikat Bátori lőtte, Cseh Sándor ekkor időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Úgy látszott ez sikerült, hiszen Alekszics rögtön szépített. A továbbiakban nem esett gól, így az első negyedben 2-1-re vezetett az OSC. A második nyolc percben meglódult a két Varga testvér, először Dani akcióból majd Dumi előnyből tűzte be a labdát Bisztró kapujába.

DSCN8913

(Fotó: vizipolo.hu)

A harmadik negyed elején jött az egyenlítés, Graham lőtt egy szép gólt akcióból, majd az ellentámadásból Varga Dénes már a második találatát jegyezte, így 4-3-ra ismét a Szolnoknál volt az előny. Nem sokáig, ugyanis Salamon egalizált. Varga Dani azonban gondoskodott, hogy ismét szolnoki vezetéssel mehessenek pihenni a csapatok.

A negyedik negyedben a Szolnok, azaz Kis Gábor esélyt sem adott az OSC-nek, előbb középről majd egy csavargólt szerzett, amivel már 7-4 volt az állás. Bundschuhnak ekkor még sikerült szépíteni, de ezek után beindult a szolnoki henger. Előbb Alekszics majd Mitrovics lövésével már négy volt közte. Ezek után az OSC eggyel közelebb tudott jönni, de végül 10-7-re győzött a Szolnok.

1985 után így ismét a Tisza-partiak nyerték meg a Magyar Kupát.

 

Férfi Magyar Kupa döntő:

A-Híd-OSC Újbuda – Szolnoki Dózsa KÖZGÉP 7-10 (2-1, 0-2, 2-1, 3-5)
gólszerzők:  Kayes 2, Salamon 2, Graham 1, Bundscuh1, Bátori 1 illetve Kis 2, Varga Dénes 2, Varga Dániel 2, Aleksics 2, Vámos 1, Mitrovics 1

Vincze Balázs, az OSC edzője a vizipolo.hu-nak: “Brutálisan jó csapat ez a Szolnok. Három negyedik voltunk versenyben, a végén azonban elfáradtunk. Gratulálok a Szolnoknak, de saját csapatomra is büszke vagyok. A védekezésünk rendben volt, tíz gólt kaptunk összesen, az nem sok, de támadásban egyre kevésbé találjuk a lyukat a szolnoki védelmen.”

Cseh Sándor, a Szolnok mestere a vizipolo.hu-nak:Az első két negyedet leszámítva nagyon jól játszottunk. Büszke vagyok a játékosaimra a hozzáállásuk miatt. Lassan törjük meg a jeget, előbb bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörbe, aztán legyőztük a Rijekát, és most megvan a kupagyőzelem. Nagy rajtunk a teher, mert régen nyertünk, most azonban végre a csúcsra értünk, ez nagyszerű érzés. Remélem, hogy ettől csak még jobban fogunk játszani.”

Sz. B.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek