2014 december 07.

Magyar Kupa: először kupagyőztes az UVSE-Centrál!

Szentesen, a Theodora Magyar Kupa női fináléjában 6-5-re győzött az UVSE a Dunaújváros ellen.

DSCN8804

A mérkőzés előtt a dunaújvárosi, igen csinos lányok megint bemutatták a szokásos, önfeledt táncukat, a kérdés az volt, ezúttal az utolsó sípszó után is bemutathatnak-e egy örömtáncot. Szinte megtelt a szentesi nézőtér a női kupadöntőre, némi dunaújvárosi fölénnyel, az biztos, a hangulatra nem lehetett panasz az újonnan átadott szentesi uszodában.

Ha a bajnoki formát vesszük alapul, akkor az UVSE-Centrál számított a női kupadöntő esélyesének, hiszen hibátlan teljesítménnyel vezetik a tabellát Áts Bertalan tanítványai. Viszont a címvédő a Dunaújváros, és ez is nyomhatott a latba, így vélekedtek a főiskolások is. “Mindenki azt hangoztatja, hogy az UVSE jobb játékosokból áll, ők az esélyesek – összegzett a találkozó előtt Barna Edina, a dunaújvárosiak játékosa. – Ám szerintem mi pszichésen erősebbek vagyunk, csapatként is jobban funkcionálunk… Meglátjuk, de az biztos, hogy nem lefutott meccs.”

Ennek jegyében rajtolt a meccs, fej-fej melletti küzdelemmel, hatalmas taktikai és fizikai harccal. Az első negyedben garda indította el a gólgyártást, majd felváltva vezettek a csapatok. A folytatásban Kisteleki gyönyörű gólt ejtett, erre a (sérülése után fejvédőben pólózó) Gurisatti válaszolt, majd Kasó percei következtek, többször is nagy védést mutatott be, sokáig az ő révén maradt egyenlő az állás. Félidőben 3-3 volt, majd Szilágyi révén ismét a főiskolások vezettek. Keszthelyit nehezen tartották Mihók Attila lányai, ebből az lett, visszavette a vezetést a bajnoki első.

DSCN8800

Áts Bertalan csapat első nagy sikerét aratta (Fotó: Vizipolo.hu)

Hat perccel a játékidő vége előtt megkapta az esélyt az UVSE, hogy két góllal elhúzzon, ráadásul az elődöntőben  brillírozó Slagter harmadik hibája után kiszállt a játékból. Ám a fórból nem lett semmi, Kasó továbbra is remekül védett (a túloldalon Ganglra sem lehetett panasz), és az UVSE is elveszítette egyik legjobbjáét, Tóth Ildikót. Ezek után, hogy meglegyen a sorminta, egyenlő lett megint, Szilágyi révén, és már csak négy perc volt hátra. Alig volt már hátra, amikor Kisteleki okos gólt lőtt a meglepett Kasónak, míg a túloldalon a kapufa segített Horváth lövésénél a liláknak. A végletekig kiélezett utolsó percekben már sietniük kellett a hátrányban lévő főiskolásoknak – időt is kért Mihók Attila, rendezni a sorokat. Az utolsó támadás mégsem sikerült a Dunaújvárosnak, így az UVSE-Centrál megszerezte első kupagyőzelmét!

Mihók Attila, a Dunaújváros edzője a vizipolo.hu-nak: “Csalódott vagyok, mert győzni jöttünk, és nagyon kevésen múlott. Például, ha a harmadik negyedben azt a nagyon szép technikai megoldással szerzett gólunkat, amit a támadóidő lejárta miatt elvettek, megadják… Szóval tizedmásodpercek döntöttek ott, persze ezen már kár keseregni. Sokat kivett belőlünk, hogy megtartsuk az egy-egyet, az UVSE a végén fizikailag gyűrt le minket, a fáradtság miatt pont akkor nem tudtunk koncentrálni, amikor nagyon kellett volna.”

Áts Bertalan, az UVSE-Centrál edzője a vizipolo.hu-nak: “Ez az egyesület első felnőtt aranyérme, büszkék vagyunk, és gratulálok a csapatomnak. De gratulálnom kell a Dunaújvárosnak, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Végig nyílt volt.”

Theodora Magyar Kupa, nők, döntő:

Dunaújvárosi Főiskola – UVSE-Centrál  5-6 (2-2, 1-1, 1-2, 1-1)

Szentes, 300 néző

Vezette: Marjay Zsolt, Fodor Rajmund

Dunaújváros: Kasó, Szilágyi 3, Menczinger, Gurisatti 1, Horváth, Sinka, Slagter, Garda 1, Ziegler, Vályi V., Brávik, Mchunu, Vályi F., Barna
Vezetőedző: Mihók Attila

UVSE: Gangl, Kuna, Kövesdi 1, Kisteleki 1, Szűcs, Keszthelyi 1, Sikter, Hertzka, Tóth 1, Csabai 1, Miló-Sidló, Kiss E., Azumah, Kiss A.
Vezetőedző: Áts Bertalan

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek