2014 december 05.

Magyar Kupa, elődöntő: Az OSC nem kegyelmezett a Honvédnak

A férfi Magyar Kupa első elődöntőjében nem történt meglepetés. Az OSC elsősorban a lefordulásainak köszönhetően simán győzött a Honvéd ellen, így Vincze Balázs tanítványai jutottak elsőként a fináléba.

20141112 BL Szolnok-OSC03

Az OSC – Honvéd találkozóval rajtolt a Magyar Kupa négyes döntője. A két együttes az idén már találkozott egymással a Kondorosi úton, akkor 8-6-ra győzött Vincze Balázs alakulata. Az OSC vezetése a szezon legfontosabb mérkőzésének aposztrofálta a találkozót. A Honvéd talán az esélytelenek nyugalmával készült a találkozóra, de ahogy Vad Lajos fogalmazott a sajtótájékozatón, bármi megtörténhet a mérkőzésen.
A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött, a nemrég elhunyt olimpiai bajnokra, Konrád Jánosra emlékeztek a felek. A mérkőzés elején nem kellett sokat várni az első találatra, ami egy OSC lefordulásból született, Kayes maradt üresen, majd be is vágta a labdát. A Honvéd ezek után kapufáig jutott, valamint az ellenfél kapusát, Bisztritsányit tette próbára. A hajrára fordulva Deckert állították ki, Vad Lajos azonnal időt kért. A labdát azonban Koji Takei elveszítette, ebből lefordulta az OSC és Bátori már 2-0-ra növelte a kéksapkások előnyét. Ezek után is Vincze Balázs tanítványainak akadt több helyzetük, gólt azonban nem sikerült lőniük.

A második negyedben is sok volt a Honvéd pontatlansága elől, túlidegeskedett helyzetek, elpuskázott előnyök – büntető – jellemezték a támadójátékot. Az OSC sem brillírozott, hiszen ők sem tudták hízlalni az előnyüket. Lévai meccsben tartotta a Honvédot, így gólnélküli második negyedet láthatott a nagyérdemű.

A nagyszünet után meglódult az OSC, előbb Hegedüs, majd Bátori növelte a különbséget. Kovács Gábor lefordulásgólja már 5-0-ra növelte az OSC-s előnyt. A Honvédtól egy becsülettapaszra futotta, Fazekas lőtt egy szépet a jobbalsóba. Az utolsó negyed előtt 6-1-et mutatott az eredményjelző, hiszen Kayesnek adták be, aki nem tudott hibázni.

A negyedik nyolc percben Salamon egy szép átlövés góllal már 7-1-re módosította az állást. Az utolsó percre is akadt egy gól, Gór-Nagy is betalált, így 8-1 lett a találkozó végeredménye.

Férfi Magyar Kupa első elődöntője:

RacioNet Honvéd – A-HÍD OSC-Újbuda 1-8 (0-2, 0-0, 1-4, 0-2)
Honvéd: Lévai – Shimizu, Szőke, dr. Kiss, Takei, Simon A., Fülöp. Csere: Kiss B., Fazekas 1, Stojcic, Illés, dr. Steinmetz B., Simon R. Vezetőedző: Vad Lajos

OSC: Bisztritsányi – Gór-Nagy 1, Graham, Salamon 1, Hegedüs 1, Bundschuch, Kayes 2. Csere: Decker Á., Bátori 2, Juhász, Kovács G. 1, Szentesi, Brguljan. Vezetőedző: Vincze Balázs

Gól/emberelőny: 1/12, illetve 2/9
Gól/ötméteres: -/1, illetve –
Kipontozódott: Illés (30.), illetve Decker Á. (28.)

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: Idegesen játszottunk, a lőtt góljaink megmutatták, hogy ha tanár előtt kell felelnünk ez a teljesítmény egyest érdemel. Azt mondtam az öltözőben a mérkőzés előtt a srácoknak: Jó, hogy ide jutottunk, de aki szeretne válogatott játékos lenni, annak itt a lehetőség. Kiderült nincs ilyen játékosunk, és itt nem Steinmetz Barnára és Kiss Gergőre gondolok, akik már mindent megnyertek.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: Nem volt igazán látványos mérkőzés. Nem félgőzzel, hanem teljes iramban játszottunk, bár igaz elsősorban a védekező játékunkra koncentráltunk és támadásokban van még bennünk. Vasárnap ezt a győzelmet szeretnénk még eggyel megfejelni.

 A másik elődöntőben:

19:35 ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-KözgépHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek