2015 december 12.

Magyar Kupa: Derekas szegedi helytállás, de a Szolnok van ott a döntőben

Nem adta könnyen magát a Szeged a férfi Magyar Kupa első elődöntőjében. A mérkőzés még az utolsó negyedben is nyitott volt, de végül a Szolnok behúzta.

Szolnok201512

Izzasztó meccset játszott a Szolnok (Fotó: vizilabda-szolnok/facebook

A két csapatot nem nagyon kellett egymásnak bemutatni a mérkőzés előtt, hiszen a héten már egyszer összecsaptak, igaz a férfi Ob I-ben, akkor kilenc góllal győzött a Szolnok, de ez egy másik meccs.

Két rutinos játékos visszatért a szegediekhez, hiszen Kunac Aljosa és Varga Zsolt is ott volt a keretben. Az első negyedből szűk egy perc telt el, mikor Madaras kapásgóljával már vezetett a Szolnok, és a  hajrában még Alekszics növelte a különbséget, 2-0. Ezek után mindkét együttes hibázott egy-egy fórt, de a szegediek a második előnyüket már gólra váltották, Pellei középen könyörtelenül bevágta, 2-1. A folytatásban mintha csak másolták volna az első nyolc percet. Younger majd Varga Dénes használt ki egy-egy előnyt, 4-1, de jött rá azonnal a válasz, Seman volt eredményes akcióból, 4-2. A nagyszünetben már három góllal ment a Szolnok, 6-3.

A fordulás után az egyik oldalon kimaradt egy fór, a másikon viszont bement, Chilkó okos góljával kettőre jöttek fel Varga Péter fiai. A hajrában is maradt a 6-4-es eredmény. Sőt, a Szeged kapott egy fórt, ekkor Younger szemsérülése miatt állt a játék, akit a folytatásban a parton ápoltak tovább. Az előnyt pedig Manhercz révén belőtte a kéksapkás alakulat, 6-5. Cseh Sándor ekkor időt kért, aki rendesen tüzelte csapatát. – Mikor akarjátok belőni, holnap? – hallatszott a kérdés. De a hátralévő időben nem sikerült gólt ragasztaniuk Meixner kapujába, így bármilyen meglepetésre is 6-5 volt a záróakkord előtt az állás. Az utolsó negyedben Gocics pattintott be egy előnyt, majd Varga Dénes növelhette volna a különbséget. Szűk két perccel a vége előtt Kis Gábor csavart egy parádésat, ezzel pedig eldöntve a meccset, 8-5. A vége közte négy lett, hiszen Vámos lőtt még egyet, így a Szolnok holnap megvédheti címét.

Férfi Magyar Kupa, első elődöntő:

Szolnoki Dózsa KÖZGÉP – Szeged Diapolo 9-5 (2-1, 4-2, 0-2, 3-0)
vezette: Marosvári, Németh

Szolnok: Decker – Madaras 1, Vámos 1, Mezei, Varga Dénes 1, Mitrovics 1, Jansik csere: Gocics 1, Younger 2, Fülöp, Alekszics 1, Varga Dániel, Kis 1 – Nagy vezetőedző: Cseh Sándor

Szeged: Meixner, Sánta, Sedlmayer, Kiss 1, Manhercz Krisztián 1, Manhercz Ádám, Aljosa csere: Pellei 1, Palotás, Seman 1, Varga Zsolt, Jmnaisvili, Chilkó 1 – Bognár vezetőedző: Varga Péter

Gól/emberelőny: 4/9 illetve 2/8
Ötméteresek: – illetve 0/1
Kipontozódott: –

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: 9-5-re végülis számítottam, csak egy kicsit máshogy. Szoros meccsre számítottam. Mi sem játszottunk rosszul. A harmadik negyedtől nem mentek be a helyzetink. A Szeged nagyon jól játszott. Mindkét csapat beletett minden. Nyilván tőlünk ez a jövőben kevés lesz, de komolyan vettük a meccset, egész egyszerűen jó volt a Szeged.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: Kikapni sosem jó. Azt gondolom, amit elterveztünk azt nagyjából tudtuk hozni. A védekezésünk jó volt, az utolsó gól már nem számolom. Azt gondolom, hogy sokat léptünk előre. Az erőviszonyokat tekintve is szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, volt is rá esélyünk, volt is erre három támadásunk, hogy ha azokat belőjjük, de a sportban nincsen ha. Innentől kezdve a szerdára koncentrálunk.

A másik elődöntőben:

13.30 A-Híd OSC Újbuda – ZF EgerHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek