2020 szeptember 24.

Magyar Kupa: az OSC visszalépett

Drasztikus döntést hozott az újbudai klub, a BVSC ugrik be.

Fotó: OSC Waterpolo / facebook

Varga Dániel csapata nem tud kiállni a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőjére. Az OSC ma ezt a hírt egy közleményben jelezte:

OSC-Újbuda közleménye a BENU Magyar Kupa Négyes Döntőjével kapcsolatosan
Csapatunk, az OSC-Újbuda nem tud részt venni a hétvégén rendezendő Magyar Kupa Négyes Döntőjében.
Az elmúlt időszak tömeges megbetegedései után – amely tíz játékost érintett – az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállaljuk a felelősséget játékosaink mérkőzéseken való részvételéért.
Tíz játékosunk tesztje lett pozitív, amelyből nyolcnak tünete is volt. A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából. A többi sportoló elkezdte az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végezték az előírt vizsgálatokat. Az utolsó eredményeket, a mellkas CT-t, még most várjuk. Bízunk benne, hogy minden orvosi lelet kielégítő lesz és a csapat folytathatja a munkát, lassanként növelheti a terhelést, valamint rövid időn belül megkezdheti a szereplést a magyar bajnokságban.
Köszönjük a Magyar Vízilabda Szövetségnek a segítségét, amit a tesztelések érdekében nyújtott, illetve a türelmet, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg, ami a csapat jelenlegi állapotának, illetve a vírusról rendelkezésre álló ismereteknek megfelel!
Az így megürült helyet a BVSC tölti be.

A Magyar Kupa négyes döntőjének programja:

2020. szeptember 26., szombat:

16:15 BVSC-Zugló-Szolnoki Dózsa

17:45 FTC-Telekom-A-Híd VasasPlaketHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek