2020 szeptember 26.

Magyar Kupa: a Szolnok simán győzött a “beugró” BVSC ellen

Hat góllal nyert az elődöntőben a Szolnok.

Fotó: Szolnoki VSC / facebook archív

A tavaly a fináléba jutásért vívott meccsen a későbbi győztes FTC-vel szemben alulmaradó Szolnok villámrajtot vett, míg a fővárosi vasutascsapat két negyeden át csapnivaló játékot nyújtott. Jellemző a mérkőzés képére, hogy a BVSC a harmadik játékrész közepén, 0-8-nál szerezte első gólját.

A Szőnyi útiak utólag kerültek be az MK elődöntős mezőnyébe, mégpedig azt követően, hogy a múlt évi döntős OSC egészségügyi okok miatt elállt a szerepléstől. A visszalépést Becsey Péter, az újbudaiak sportigazgatója azzal indokolta csütörtökön, hogy az elmúlt időszak tíz játékosukat érintő tömeges megbetegedései után, az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállalják a felelősséget játékosaik mérkőzéseken való részvételéért.

Az OSC helyét a Budapesti Honvéd SE vehette volna át, ám tekintettel arra, hogy hasonló okok miatt ez a csapat sem tudott kiállni, a BVSC együttese játszhatott a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Magyar Kupa, elődöntő:

BVSC – Szolnok 5-11 (0-3, 0-3, 2-2, 3-3)
Gólszerzők: Csapó 2, Czigány 1, Irmes 1, Batizi 1 ill. Konarik 3, Drasovic 2, Filipovics 2, Jansik 1, Angyal 1, Kovács 1, Schmölcz 1

A másik elődöntőben: 

17:45 Vasas – FTC

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek