2014 december 05.

Magyar Kupa, elődöntő: Szolnoki győzelmet hozott a csúcsmérkőzés

Parádés mérkőzést játszott az Eger és a Szolnok a férfi Magyar Kupa második elődöntőjében. A találkozót a Tisza-partiak kezdték jobban, végig ők vezettek több góllal is, a végén azonban beindult a hevesi gárda, de ez kevésnek bizonyult.

szolnok idokeres alt foto szolnok

A Szolnok jutott másodikként a Magyar Kupa döntőjébe! (Fotó: szolnoki vízilabda/facebook

Az első elődöntő simára sikerült, de a szuperderby, az Eger – Szolnok mérkőzés nagyobb csatát ígért. Elég csak arra gondolni, hogy mindkét együttes ott van a Bajnokok Ligája főtábláján, és bomba formában vannak. Az elmúlt hétvégén a hevesiek a címvédő Barceloneta otthonában játszottak döntetlent, míg a Tisza-partiak a Rijekát verték.

A két együttes már találkozott egymássak a szezonban, akkor Varga Daniék idegenben tudtak győzni, de ebből, ahogy Kovács István fofalmazott a sajtótájékoztatón nem szabad messzemenő következtetéseket levonnunk. Az Egert pedig, mint ahogy Petrovai Márton másodezdő fogalmazott a revansvágy hajthatja.

Rögtön belecsaptak a csapatok a közepébe, előbb Kis Gábor gólját nem adta meg a játékvezető, hiszen egy másodperccel a támadóidő lejárta után esett, majd Madaras próbálkozását védte Mitrovics. A negyed közepén Szivós engedett el egy bombát, de kapufa lett belőle. A hátralévő idő a kapusokról szólt, Nagy Viktor és Branislav Mitrovics eszén nem tudtak túljárni. A negyed végén Varga Dániel maradt üresen, de ő is hibázott, így 0-0-val ért véget az első felvonás.

Az első gólig majd másfél negyedet kellett várni, Mitrovics szenzációs lábtempóval emelkedett ki a vízből és lőtte be a labdát, ezzel 1-0-ra vezetett a Szolnok. Nem kellett sokat várni a második találatra sem, Vámos egy bombával jelentkezett, méghozzá akcióból. Az egriek ezek után túlságosan helyzni akarták a lövéseiket ez pedig nem eredményezett gólt.

A harmadik negyedben folytatódott az Eger góltalansága, igaz egy ideig. Egy-egy blokk vagy Nagy Viktor keze közbe szólt. A hajrájára Vámos már 3-0-ra növelte a szolnoki előnyt. Cuk révén pedig megszületett az Eger első gólja, a szerb támadóról maradtak le a Tisza-partiak. Nem sokáig, állt 3-1 az eredményjelzőn, hiszen Tóth Marci egy ötöst harcolt ki, amit Alkeszics értékesített, majd a túloldalon Háraira fújtak egy büntetőt, amit Szivós lőtt be, 4-2. A végén jött Mitrovics és beállította az 5-2-es eredményt az utolsó felvonás előtt.

A Szolnok könnyen eldönthette volna a mérkőzést, hiszen előnybe került a csapat, de Alekszics többször is hibázott. Ahogy az lenni szokott ezek után jöttek az Eger percei. Szivós egy ötöst értékesített, majd Cuk révén már csak egy volt közte. Ezek után kapott a Szolnok egy fórt, amit Madaras tett be Alekszicsnek, aki most nem tudott hibázni, 6-4. Hárai azonban gondoskodott, hogy a hajrára is maradjon izgalom, hiszen 5-6-ra módosított az állást. Az Egernek ezek után többször is egyenlítési lehetősége volt. 21 másodperccel a vége előtt elvették a Szolnoktól a labdát, és rögtön Dabrowski Norbert időt kért, de lövésig nem jutott a hevesi alakulat, így 6-5-re nyert a Szolnok.

A vasárnapi férfi Magyar Kupa döntőjében, így OSC – Szolnok mérkőzést rendeznek majd.

Férfi Magyar Kupa második elődöntője:

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 5-6 (0-0, 0-2, 2-3, 3-1)
Eger: Mitrovics – Angyal, Hosnyánszky, Vapenszki, Szivós 2 (2), Csuk 2, Bedő. Csere: Zalánki, Erdélyi, Cuckovics, Lőrincz, Hárai 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Szolnok: Nagy V. – Gocics, Madaras, Jansik, Varga Dénes, S. Mitrovics 2, Kis G. Csere: Varga Dániel, Vámos 2, Alekszics 1 (1), Mezei, Tóth M., Hangay. Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól/ötméteresek: 2/2, illetve 1/1
Kipontozódott: Angyal (29.)

Dabrowski Norbert, az Eger edzője: Az elején nagyon lassúak voltunk. A végjáték nagyon szoros volt, a jobb csapat nyert gratulálok a Szolnoknak. Nem csalódás, a Szolnok egy jó csapat nem szégyen kikapni tőlük.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: Az első három negyedben szenzációsan játszottunk. Az utolsó negyedben az Eger minden mindegy alapon jött előre. Mi pedig többször hibáztunk.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek