2014 november 09.

Magyar Kupa: a Honvéd előnye elég volt, négy között az Eger, az OSC és a Szolnok is

A visszavágókat rendezték a Theodora férfi vízilabda Magyar Kupában vasárnap, a tét a négy közé jutás volt. Az Eger és az OSC hazai pályán jelentős, a Szolnok idegenben kisebb előnyt szerzett a második meccsre szombaton, mindhárom csapat végül a négy közé jutott. A legnagyobb érdeklődéssel várt fővárosi csatából pedig a Honvéd került ki győztesen, ugyanis az otthon szerzett öt gólos előny elég volt, az FTC a visszavágón csak három góllal győzött.

honved f

Soknak bizonyult a Honvéd előnye (Fotó: RacioNet Honvéd/Facebook)

Akárhogy tagadták az érdekelt felek, jelentősnek mondható előnnyel vágott neki a visszavágónak a Honvéd a Ferencváros ellen. A szombati első mérkőzésen a Kőér utcában 12-7-re győzött a hazai csapat, egy igen kemény mérkőzésen, amely végén mindkét fél részéről feldúltan kászálódtak ki a medencéből. Azért öt gól előnyt nehéz, bár nem lehetetlen ledolgozni – márpedig a zöld-fehérek elszántak voltak abban, ők igenis a legjobb négy tagjai kívánnak lenni a Theodora Magyar Kupában.

A Népligetben az a Fülöp Bence hozta el először a labdát, aki az első meccs hőse volt öt szerzett góljával, de a hazaiak szerezték meg az előnyt, Katonás használta ki a fórt. Kiss Gergely egyenlített, ez is maradt az első negyed végére. A folytatásban Nyéki, majd Katonás újabb emberelőnyös góljára Fülöp közelről válaszolt, majd Marnitz lőtte be a zöld-fehérek negyedik gólját, és még három perc hátra volt a nagyszünetig. Ekkor bizony több jelenlévőben megfordult, akár hamar elfogyhat a vendégcsapat tekintélyes hitt előnye, amelyet az első meccsen szerzett. Jött is a honvédos időkérés.

Végül elégnek bizonyult a Honvéd első meccsen szerzett előnye (Fotó: Vizipolo.hu)

A Honvéd várhatja a sorsolást a négy között a Magyar Kupában (Fotó: Vizipolo.hu)

A nagyszünet után Roach hozta el a ráúszás után a labdát, és bár több alkalommal is lehetősége nyílott a hazaiaknak, hogy háromra növeljék előnyüket, nem éltek a lehetőséggel, nem tudtak közelebb lopózni a Honvédhoz. A negyed a kihagyott lehetőségekről szólt, több mint tíz (!) percen át egyik csapat sem tudott a kapuba találni, márpedig ez mindenképpen azt vetítette előre, a Honvéd kerülhet a négy közé. Végül a negyed végén Simon Roland akcióból betalált, erre öt méteresből Katonás felelt, 5-3-ra vezetett a Fradi, de már csak 8 perc állt a rendelkezésére a hátrány ledolgozására.

A zárás aztán nem akármilyen csatát hozott. Hat perccel a vége előtt Jansik egy fórt kihasználva vágta a labdát Lévai hálójába, majd Ernyey közelről vette be a vendégek hálóját, és máris néggyel vezettek a hazaiak! Öt perccel a vége előtt csupán egyetlen találat volt a különbség összesítésben a vendégeknek! Gárdonyi nagyokat védett, ám Takei emberelőnyből gyorsan kozmetikázta az állást, majd megállt a Fradi tudománya. A hazaiak nem tudtak faragni az összesített hátrányból, másfél perccel a vége előtt Varga Zsolt edző utolsó esélyként időt is kért. Nyéki kihasználta az emberelőnyt, egy perccel a vége előtt 8-4 volt az FTC-nek! Dr. Steinmetz kapufás próbálkozása után Marnitz az öt gólos előnyért lőhetett, ám Lévai védett, és megúszásból Kiss Gergely végleg eldöntötte a párharc továbbjutóját. Az FTC 8-5-re győzött egy izgalmas mérkőzésen, de a négy közé a RacioNet Honvéd került a Magyar Kupában.

P1230192

Nagyot küzdöttek a hazaiak, ezúttal azonban a Honvéd örülhetett a végén (Fotó: Vizipolo.hu)

Theodora férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Ferencváros – RacioNet Honvéd 8-5 (1-1, 3-1, 1-1, 3-2)

Budapest, Népliget, 200 néző

Vezette: Marjay, Székely

Ferencváros: Gárdonyi – Csapó, Katonás  3, Nyéki 2, Roach, Swift, Pohl. Csere:  Jansik 1, Ernyey 1, Regős, Marnitz 1, Paján.

Vezetőedző: Varga Zsolt

RacioNet Honvéd: Lévai – dr. Kiss G. 2, Illés, Fülöp 1, dr. Steinmetz B., Simon A., Simon R. 1. Csere: Stojcic, Takei 1, Szőke, Fazekas.

Vezetőedző: Vad Lajos

Gól/emberelőny: 4/9 ill. 1/7

Gól/büntető: 1/1 ill. –

Kipontozódott: Simon A.

Továbbjutott: a RacioNet Honvéd, 17-15-ös összesítéssel.

A nap többi mérkőzésén a BVSC az utolsó negyedben támadt fel, és szépített az eredményen egy 5-1-es negyeddel, de az OSC így is simán ment tovább. A Szolnok és az Eger ugyancsak kettős győzelemmel került a legjobb négy közé.

További mérkőzések:

BVSC Wáberer-Hungária-Zugló – A-Híd OSC-Újbuda 9-11 (2-3, 1-3, 1-4, 5-1)
Gólszerző: Szabó B. 3, Török 2, Kovács P,  Nagy Á., Tatár, Pásztor ill. Kovács G. 4, Jávor 2, Salamon 2, Bátori, Bundschuh, Vincze M.
Továbbjutott: az OSC, kettős győzelemmel

VasasPlaket – ZF-Eger 14-16 (2-2, 3-7, 4-2, 5-5)
Gólszerző: dr. Steinmetz Á. 4,  Bóbis 4, Várnai 3, Gyárfás, Sedlmayer, Német ill. Szívós 4, Bedő 3, Cuckovic 2, Angyal 2, Vapenski 2, Cuk 2, Erdélyi.
Továbbjutott: az Eger, kettős győzelemmel

Szolnoki Dózsa-Közgép – Tiszavirág Szeged-Diapolo 12- 8 (3-1, 5-2, 2-3, 2-2)
Gólszerző: Aleksic 3, Mitrovics 2, Madaras 2, Vámos, Tóth, Varga Dénes, Varga Dániel ill. Seman 2, Varga Zs. 2, Manhercz K., Manhercz Á., Chilko, Kiss.
Továbbjutott: a Szolnok, kettős győzelemmel

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek