2020 október 20.

Madaras a BL-ről: alapcél, hogy négy közé jussunk

A legjobbak között szeretne lenni a Fradi a Bajnokok Ligájában. Az egykori klasszis beszélt arról is, hogy Varga Dénes és Zalánki Gergő mikor térhet vissza.

Madaras Norbert, a Ferencváros vízilabda-szakosztályának elnöke az M1 aktuális csatornának azt mondta, a csoportból a Barceloneta számít igazán jó csapatnak, a többi együttes BL-szinten középcsapat, éppen ezért a címvédő FTC nyolcas döntőbe jutását meglátása szerinte semmi nem fogja veszélyeztetni.

“Nem az a cél, hogy továbbjussunk, hanem hogy a végjátékban jól szerepeljünk”

– jelentette ki a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető.

Hozzátette, a BL tervezett, buborékos lebonyolítása azoknak a csapatoknak – közte a Ferencvárosnak – kedvez majd, amelyeknek sok jó játékosa van, mert négy-öt nap alatt kell majd három-négy mérkőzést lejátszani egymás után, az utolsó találkozókon pedig már “sokat fog számítani, ki mennyit volt vízben”.

“Alapcél, hogy négy közé jussunk, ott meg már bármi lehet, de címvédőként nem mondhatok mást, mint azt, hogy a döntőbe várom a csapatot” – jelentette ki Madaras Norbert.
Az együttes hosszabb ideje sérült két válogatott játékosáról, Zalánki Gergőről és Varga Dénesről elmondta, a felépülésük jól halad és várhatóan néhány hét múlva, de legkésőbb novemberben mindketten visszatérhetnek majd a vízbe.
A selejtezőben a Szolnok (A csoport) mellett az OSC (B csoport) is érdekelt.

Férfi vízilabda BL, főtábla:
A csoport:
———-
Olimpiakosz (görög), Pro Recco (olasz), Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), CN Marseille (francia), A selejtezőcsoport győztese
B csoport:
———-
FTC TELEKOM, CNA Barceloneta (spanyol), Waspo Hannover (német), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Dinamo Tbiliszi (georgiai), B selejtező csoport győztese

Az első szakasz menetrendje:
B csoport (Budapest, december 15-18.):
————————————–
1. forduló:
FTC-Jadran Herceg Novi
Dinamo Tbilisi-selejtező győztese
Hannover-Barceloneta
2. forduló:
FTC-selejtező győztese
Barceloneta-Tbilisi
Jadran-Hannover
3. forduló:
FTC-Hannover
Tbilisi-Jadran
Barceloneta-selejtetző győztese

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek