2015 január 12.

Lévai Márton: “A Fradi a legnagyobb ellenfelünk”

Nagy a versenyfutás a Honvéd és a Ferencváros között a bajnokságban, a két fővárosi csapat pedig a jövő héten egymással találkozik. Jelenleg a Honvéd áll jobban, a vizipolo.hu Lévai Mártont, a válogatottnál is számításba vett kapust kérdezte.

levai

Lévai Márton, a válogatott keretnél is számításba vett fiatal kapus remek teljesítményt nyújtott a BVSC ellen. A hazaiak ugyan a győzelem reményével vágtak neki a találkozónak, de a Honvéd a második negyedben nagyjából eldöntötte a három pont sorsát. Lévai a teljes második negyedet megúszta kapott gól nélkül, a Honvéd pedig fellépett a negyedik helyre, megelőzve a Szolnokon vereséget szenvedő Ferencvárost.

– Remek védekezést nyújtottat a srácok, könnyű dolgom volt – mondta el honlapunknak Lévai Márton. – Túl vagyunk egy nehéz téli alapozáson, az ausztriai Linzben keményen meghajtottak minket az edzők. Elég sok a beteg, nem teljesen egészséges mostanság nálunk, de mindenki igyekszik a legjobbját nyújtani.

– A bajnokság első öt csapata elhúzott a többiektől a pontszámokat tekintve – milyen célokért küzd a Honvéd?

– A jövő héten a Ferencvárossal találkozunk, az döntő mérkőzés lesz. Ebben a bajnokságban a Fradi a legnagyobb ellenfelünk, az a csapat, amely velünk azonos szinten van, ugyanazokért a célokért küzdünk, szóval nagyon várom már az az összecsapást.

– Végül a válogatottról: január 20-án Athénban lép fel a magyar nemzeti együttes, a görögök ellen, világliga-találkozón. Ezúttal nem szerepelsz Benedek Tibor utazó keretében.

– A kapitány folyamatosan keresi, hogy melyik lehet a legjobb összeállítás, váltogatja a kapusokat is. A szlovákok ellen Nagy Viktor és Decker Attila védett, a románok ellen én védtem, most megint Viktor és Attila kap bizalmat.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek