2017 június 18.

Letették Kaposvár új uszodájának alapkövét

A héten lerakták a nettó 4,5 milliárd forintból 2019 tavaszára felépülő versenyuszoda alapkövét Kaposváron.

kaposvarujuszoda2017

Fotó: Andrássy Zoltán / kapospolo.hu

Mint beszámoltunk róla, a minap adták át a BVSC új medencéjét is, most pedig Kaposváron épülhet egy új uszoda.

A nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, ötven méteres, tízpályás medencét magába foglaló és nyolcszáz néző befogadására alkalmas létesítményre azért volt szükség, mert a szomszédos Virágfürdőt “kinőtte” a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vizes sportokat és évente ezren tanulnak meg úszni.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az eseményen emlékeztetett rá, a sportnak kiemelt jelentősége van Magyarországon, a kormány minden segítséget megad ahhoz, hogy az országnak a jövője is gazdag legyen sportsikerekben.

Kaposvár sportos város, minden adott ahhoz, hogy a szabadidő hasznos eltöltésével, az egészséges életmód népszerűsítésével hozzájáruljon hazánk sportoló nemzetté válásához. Ebben az új uszoda is segítséget nyújt – tette hozzá.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: a fejlesztés, ahogy minden sportberuházás, az egészséges életmódot, a következő generációk egészségének minél hosszabb ideig való megőrzését szolgálja. Hozzátette, mindazok, akik e beruházásokat támadják, gyermekeiktől, unokáiktól veszik el a lehetőséget, hogy erősek, egészségesek legyenek.

Kaposváron meg akarjuk teremteni annak a lehetőséget, hogy még többen sportolhassanak, még több óvodás, általános iskolás tanulhasson meg úszni, és versenyek rendezésével elősegítsük a sportturizmus erősödését – fogalmazott. Utalt rá, a beruházás a város egykori polgármesteréről elnevezett, 171 milliárd forint keretösszegű Németh István Program része.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Kaposvár a fejlesztéssel a jövőbe fektetett. Azt kívánta, az új létesítmény legyen a magyar vizes sportok egyik fellegvára, egyben ígéretet tett rá, hogy az “úszópalota” az átadásának évében otthont adhat az úszók országos bajnokságának.

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Kaposvári Vízilabda Klub vezetőedzője azt mondta, reméli, hogy a projekt révén megduplázódó vízfelületnek köszönhetően megduplázódik a helyi vizessport-klubokban sportoló gyerekek száma.

(MTI, vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek