2016 április 25.

Lemarad a hazai olimpiáról a világcsúcstartó

Nem indulhat a riói olimpián César Cielo, az 50 és a 100 méteres gyorsúszás brazil világcsúcstartója.

KAZAN, RUSSIA - AUGUST 03:  Cesar Cielo of Brazil prepares to compete in the Men's 50m Butterfly final on day ten of the 16th FINA World Championships at the Kazan Arena on August 3, 2015 in Kazan, Russia.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Lemarad az olimpiáról Cielo (Photo by Clive Rose/Getty Images)

 

Nem indulhat a riói olimpián Cesar Cielo, az 50 és a 100 méteres gyorsúszás brazil világcsúcstartója.

A 29 éves versenyző a Rio de Janeiróban zajló válogatón 21.91 másodperccel csapott a célba a szerdai döntőben; gyorsabb volt nála a 21.82-vel záró Italo Manzine Duarte és jobbat, 21.71-et úszott decemberben Bruno Fratus is, márpedig csak ketten indulhatnak a játékokon.

Cielo a 100 méteres olimpiai szereplésről már a múlt hét elején lecsúszott azzal, hogy csak hatodik lett ezen a távon az elődöntőben.

A pár nappal ezelőtti 50-es döntő után még gratulált ellenfeleinek és sok sikert kívánt nekik az olimpiára, pár pillanattal később viszont tv-nyilatkozatában már nem tudta visszatartani könnyeit: “elnézést kérek a szurkolóktól, jóval alatta maradtam annak, amire képes vagyok; nehéz volt a 2015-ös év, ma pedig nem úsztam jól; nagyon nehéz most bármit is mondani önöknek”.

MTI /uszosportHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek