2017 március 17.

Lehullt a lepel – Eldőlt a klasszis sorsa

Michael Bodegas után, egy újabb játékos mutatkozhat be hamarosan az olasz válogatottban.

gonzalo echenique

Gonzalo Echenique hamarosan bemutatkozhat az olasz válogatottban. A játékos nyíltan beszélt a waterpolista.com-nak, hogy a Settebello-t választotta a spanyol nemzeti együttes helyett.

Mint ismeretes, Echenique Rosariban született, majd Európában, a Barcelonetában játszott. A katalán csapattal Bajnokok Ligáját nyert a 2013/2014-es szezonban. Kölcsönben egy idényt lehúzott a Jug Dubrovnikban, ahol tavaly szintén BL címet ünnepelhetett. A nyáron a Pro Recco visszarendelte, így már az olasz sztárklubot erősít. Innentől sejthető volt, hogy elindul lassan a honosítása is. Tudvalevő, hogy a riói olimpián a spanyoloknál szerepelt játékos.

Nem ő az első, akit honosítanának a taljánok, másfél éve Michael Bodegas a francia válogatottat hagyta el az olaszok kedvéért, de említhetjük Pietro Figlioli sztoriját is, aki Rio De Janeiroban született, majd hat évet játszott az ausztrál válogatottban, de 2009-től az olasz sapkát húzhatta fel.

A FINA szabályai kikötik, hogy egy évnek el kell telnie még bemtatkozik új válogatottjában egy játékos. Echenique 2016. augusztus 20-án szerepelt utoljára a spanyoloknál, így a nyáron még biztosan nem láthatjuk a budapesti vb-n olasz színekben játszani.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek