2015 augusztus 31.

Lavotha Oszkár 50 gyorson 6. lett, míg Szokol Szonja 50 pillangón nyolcadikként zárt

Lavotha Oszkár és Szokol Szonja személyében két magyar versenyző is döntős volt 50 méteren, azonban az éremszerzés ezúttal sajnos egyiküknek sem jött össze.

Lavotha Oszkár a hatodik helyen végzett 50 méter gyorson – ezúttal 22,71 másodperces idővel. Ha csak megismétli a középdöntős úszását (22,55 másodperc), most érmes (pont ezzel az időeredménnyel nyert bronzot az olasz Izzo)… Ebben a sportban tényleg egyetlen mozdulat is centimétereket jelenthet.

„Nem tudnám megmondani, mi volt a különbség. Annyi biztosan, hogy most ezt egy levegővel úsztam le. Elvben jobbnak kellett volna lennie, mint az elődöntő… Egy picit sajnálom, hogy így alakult, de azért nem vagyok elkeseredve, az elődöntős időm miatt például nagyon boldog vagyok. Az egylevegős úszást pedig még gyakorolnom kell, az biztos – de remélem, jövőre már jobban fog menni.”

A lányok 50 méteres pillangó döntőjében Szokol Szonja 27,37-tel nyolcadik lett, ő is elmaradt az előző úszásától (27,00 másodperc). Cseppnyi vigasz, hogyha az egyéni csúcsa környékén teljesít (26,92 másodperc), azzal is az 5. hely környékén köthetett volna ki. Ettől még picit sírásra görbült szájjal mászott ki a medencetérből, pedig elkeseredésre tényleg semmi oka nem lehet.

Forrás: musz.hu

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek