2014 december 22.

Látványos Honvéd-gálával zárult az esztendő

Legendák szálltak vízbe a Honvéd hétfő esti gálamérkőzésén, amelyet a 2004-ben Euroliga-győzelmet szerzett Domino mérte össze erejét a Honvéd mai Ob I-es együttesével.

IMG_3742

Tíz esztendeje már, hogy magyar együttes utoljára megnyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligáját, vagy korábban az Euroligát. A nevezetes tett a Domino-Honvéd nevéhez fűződik, amely a döntőben 7-6-ra verte a Jadrant. Elképesztő nevek tempóztak abban az együttesben: Gergely István, Kovács Olivér, Bereczki Miklós, Fodor Rajmund, Bárány Attila, Kiss Gergely, Szivós Márton, Molnár Tamás, Vári Attila, Paján Viktor, Sugár Sándor, Biros Péter, Kovács Zoltán, Frikk Ottó, a vezetőedző Kovács István volt. Fantasztikus időszaka volt az a Domino-Honvédnak, és, tegyük hozzá, a magyar pólónak: abban az évben olimpiát nyertünk Athénban.

 DSCN9357

Hétfő este a díszbe öltözött Kőér utcai létesítményben nem győzte sorolni a szpíker az elért címeket, a két csapat játékosai által szerzett címek, dicsőségek felsorolása negyedórán át tartott. Természetesen a 2004-es együttes tagjainak listája hosszabb volt, tekintélyt parancsoló, és a közönség elhűlve hallgatta, de a mostaniak sem szégyenkezhetnek. A közönség pedig teljesen megtöltötte a Honvéd otthonát, a Kőér uszodát. Nem csoda: az esztendő utolsó vízilabdás eseménye valóban ünnepet jelentett, két nappal karácsony előtt. A nézők kiszolgálását, a mind élvezetesebb estét szolgálta a szokottnál kisebb, 25 méteres pálya és a 4×10 perces játékidő, futóórával.

Voltak fények, a játékosok egyenkénti bemutatása, és persze az egyik leglényegesebb, tömött lelátók. Ez már csak azért is örvendetes volt, hogy milyen sokan kíváncsiak a mérkőzésre, hiszen az est jótékonysági célokat is szolgált. A belépők, illetve a támogatói jegyek értékesítéséből befolyó teljes összeget a Vakok Batthyány Lajos Római Katolikus Gyermekotthon, Óvoda és Általános Iskola számára ajánlották fel.

DSCN9377

Molnár “Papesz” szerezte az első gólt, büntetőből, majd dr. Kiss Gergely húzott csodaszép mozdulattal a hálóba egy átadást. Aztán Paján Viktor lőtt távolról gólt, 3-0-ra vezettek a “veteránok”. A látványos megoldások sora ezután sem maradt abba: Szivós elcsent egy labdát, egészen a kapuig úszott vele, aztán átpöccintette előbb a kiúszó Lévai feje felett, aztán úgy tolta a kapuba. A negyed végén Tóth Bendegúz és Szőke is megmutatta, a mai együttes sem hagyja magát, gálameccs ide vagy oda, így 4-3-mal pihenhettek a csapatok.

Kiemelendő, hogy a – jelenleg az Egert erősítő – Biros Péter hosszú sérülése után először szállt vízbe. A két csapatot több aktív játékos is erősítette, és mindkét oldalon találhattunk olimpiai bajnokokat. A mai együttesben is, nem csoda, hogy zsinórban hét gólt lőve megfordították az állást. Persze ezúttal ennek nem sok jelentősége akadt, a szép megoldásoknak, a közönség kiszolgálásának annál inkább.

Kiss Gergely a fordulás után a másik csapatban is megmutathatta tudását, miközben potyogtak a gólok. Biros is megszerezte első gólját, de a hazaiak így is előrébb jártak, a harmadik negyed végén 13-9-re vezetett az Ob I-ben tempózó csapat. A zárásra a – nem meglepetésre – jobb erőben lévő RacioNet kicsit elhúzott, és végül megnyerte a mérkőzést.

Jótékonysági gálamérkőzés

Domino Honvéd 2004 – RacioNet Honvéd 12-16 (4-3, 2-5, 3-5, 3-3)

Kőér uszoda, 700 néző

RacioNet Honvéd: Lévai Márton, Kiss Bálint 3, Csacsovszky Erik, Fazekas Tibor1 , Szőke Szabolcs, Nenad Sztojcsics 3, Illés Sándor 2, Tóth Bendegúz 3, Fülöp Bence 1, dr. Steinmetz Barnabás, Simon Adrián 1, Simon Roland 1, György Dávid (kapus) – dr. Kiss Gergely 1

Edző: Vad Lajos

Domino Honvéd: Gergely István, Frikk Ottó, Kovács Olivér 1, Bereczki Miklós 1, Bárány Attila 1, dr. Kiss Gergely 1, Szivós Márton 2, dr. Molnár Tamás 2, Vári Attila 1, Paján Viktor 2, Sugár Sándor, Biros Péter 1, Kovács Zoltán (kapus)

Edző: Kovács István

Gergely István főszervező: Örülök, hogy az egykori csapatból szinte mindenki el tudott jönni. Nagyon jó volt látni, hogy megtelt az uszoda. Bízom benne, hogy egyszer a 2004-es siker közelébe tudunk kerüli.

Emlékeztető:

2004, Euroliga, Final Four, döntő:

Domino-BHSE – Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói) 7-6 (1-1, 1-1, 3-2, 2-2)

Hajós Alfréd-uszoda, 4000 néző

Gólszerző: Biros 3, Kiss G., Bárány, Molnár, Vári 1-1, ill. Gojkovics 2, Krivokapics, Latkovics, Zlokovics, Jokics 1-1

Gy. Zs.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek