2016 március 01.

Kvalifikációs torna: Kuba helyett Németország

A karibi ország váratlanul lemondta a részvételt a goudai tornán.

kubanoivaolgatott

Kuba viszalépett a kvalifikációs tornától (Fotó: Getty image)

A női válogatottunk már kiharcolta a részvételt az olimpiára azzal, hogy megnyerte az Eb-t. A többi ország viszont március végén harcolhat a riói repülőjegyekért. Eredetileg úgy volt, hogy Kuba is ott lesz a hollandiai olimpiai kvalifikációs tornán, de visszalépett. Az insidethegames értesülése szerint, azután döntött így a vezetőség, miután öt játékos és egy edző otthagyta a mexikói edzőtáborozás közben a csapatot. Kubában ma is illegális cselekménynek – disszidálásnak – minősülő ez a lépés, így lemondta Havanna a goudai tornán való részvételt.

“Ez szégyen, mert jó csapatunk volt. Lehet, hogy nem volt valós esélyünk a tornán, de készen álltunk arra, hogy a legjobbunkat nyújtsuk” – idézte a honlap Eduardo Medinát, a kubai szövetség egyik illetékesét. A csapat a tavalyi Pán-amerikai Játékokon negyedik helyen végezett, ezzel szerzett jogot a kvalifikációs tornán való indulásra.

A nem mindennapi eset nyertese Németország lett, mely válogatott “beugrott” Kuba helyére a március 21. és 28. között zajló goudai eseményre. Az európai ország a B-jelű hatosba kapott besorolást, így Hollandia, Olaszország, Oroszország, Új-Zéland és Franciaország lesz csoportbeli ellenfele. A másik hatosban az Amerikai Egyesült Államok, Görögország, Spanyolország, Kanada, Japán és Dél-Afrika fog küzdeni. A holland túráról a legjobb négy együttes szerez kvótát. Rióban már ott van: Brazília, Magyarország, Kína, Ausztrália.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek