2015 december 09.

Különleges lesz a X. Volvo Kupa!

Január elején Győr lesz a vízilabda fővárosa. A férfi válogatottunk ugyanis itt játszik az Eb előtt a Volvo Kupán. Az ellenfelek pedig a szlovák válogatott mellett az olasz és a spanyol csapat lesz.

XVolvokupa

Jubilál a Volvo Kupa (Fotó: Vizipolo.hu)

Sajtótájékoztató keretében vezette fel a Szövetség a január eleji Volvo Kupát.

Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke nyitotta az esményt: “Fontos partner számunkra a Volvo. Már akkor parnere volt a válogatottunknak, amikor a szövetségé még nem. A tornát azért találtuk ki, hogy a férfiaknak ne csak nyáron, hanem tél víz idején is legyen egy kontroll. Ezek után szép lassan beépült a programban. Ez lesz má a tizedik, nagyon fontos cél volt az eddig kilenc esemény folyamán, hogy minden új uszodába elvigyük a vízilabdát.”

A svédek tudnak úszni csak nagyon rosszul. – ezt már Bodrogai Gábor a Volvo Autó Hungária Kft ügyvezető igazgatója jegyezte meg. “Kilenc évre nem egyszerű visszatekinteni. Kilenc különböző helyszín, különböző kupa. Egyetlen egy volt, ami ugyanaz volt, a magyar csapat dominanciája. Nagyon szép folyamat indult a torna kezdetekor. – a mostani helyszínről pedig elmondta – Csodálatos fejlődésen ment keresztül a város, Példa nélküli a fejlődés Győrben, így különösen nagy megtiszteltetés lesz ez a torna számunkra.

Sportváros Győr. – húzta alá a város alpolgármestere Dr. Somogyi Tivadar Éves költségvetés 1%-át a sportra költi a város, azaz 550 millió forintot, amit létesítmények fenntartására is egyfajta forrás. Külön öröm, hogy havonta 15-20 gyermekkel több jelentkezik a csapatba. Három éven belül szeretnénk, ha OB I-es csapata lenne Győrnek.
Benedek Tibor szövetségi kapitány így nyilatkozott az eseményről: Mondhatjuk, hogy szövetségi kapitányságom legkomolyabb Volvo Kupája következik. Szeretném megköszönni a lehetőséget a városnak és a Szövetségnek. Minden meccs előtti edzés azzal telik, hogy tele van az uszoda gyerekekkel. Szeretnék látni a kicsik a válogatottat, akár edzeni is. Ez most sem lesz másképpen.  Az első találkozó előtt a spanyolokkal edzünk majd. Már most jelezték, hogy telt ház lesz ekkor. Egy világverseny felkészülésének része ez a kupa, ahol két olyan csapattal is játszunk, akik majd riválisaink lehetnek az olimpiai kvalifikációs küzdelemben. Kicsit taktikai jellegű is lesz, hiszen senki nem akarja az összes kártyáját kiadni az Eb előtt.” – fejezte be a kapitány.

Az eseményen végül, de nem utolsósorban szó esett arról, hogy a Volvo magyar gólonként 100 ezer forintot ajánl fel az utánpótlásnak. A tornára a jegymester.hu oldalon lehet jegyet vásárolni.

A X. Volvo Kupa programja: (január 3-5., Győr)

Január 3., vasárnap:
17.00 Szlovákia-Spanyolország
19.00 Magyarország-Olaszország

Január 4., hétfő:
17.00 Spanyolország-Olaszország
19.00 Magyarország-Szlovákia

Január 5., kedd:
18.00 Szlovákia-Olaszország
20.00 Magyarország-Spanyolország

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek