2015 március 18.

KSI – Vasas: sem menekülés, sem szurkolás

Zárt kapus lesz a szombati KSI SE – VasasPlaket találkozó a férfibajnokság 24. fordulójában. Honlapunk utánajárt annak, mi van a döntés hátterében. 2014_11_14_vasas_eger4

Biztonsági okokból nézők nélkül találkozik egymással a két csapat (Fotó: Vizipolo.hu)

Pedig valódi csemegének ígérkezett a néző számára a mérkőzés, nem csupán azért, mert legutóbb a KSI nagy bravúrral megverte a Honvédot 6-5-re, és nem is csak azért, mert még mindig nagy harc dúl a 10. helyért, amely az alapszakasz végeztével biztos bentmaradást ér, és a harcban mindkét csapat érintett. Ráadásul a KSI és a Vasas is a Komjádiban játszotta a meccseit – eddig.

“Ez a találkozó a margitszigeti Széchy Tamás uszodában lesz, és ott a katasztrófavédelem nem engedélyezte a szurkolók jelenlétét” – kaptuk a tájékoztatást a Vasas részéről Vajk Magdolnától, aki a kapcsolatot tartja a sajtóval.

Valóban így történt, kedden a BRFK és a katasztrófavédelem értesítette a két klubot, hogy nézők nem lehetnek jelen a meccsen, ugyanis a jelenleg még sátorral fedett Széchy-uszodában nincsenek meg a szükséges menekülőutak. Ám tavaly még rendeztek Ob I-es meccset ott, hasonló körülmények között.

“Tavaly a Pécs és a Kaposvár ellen játszhattunk a sátras Széchy-uszodában, ugyanis ezekre a meccsekre nem voltak sokan kíváncsiak – mondta el honlapunknak Tóth Zoltán, a KSI technikai vezetője. – A Vasas azonban nagyobb szurkolótáborral rendelkezik, bizonyára szép számmal eljöttek volna az összecsapásra, erre pedig az illetékes szervek már nemet mondtak. Sajnáljuk a döntést, de meg kellett értenünk, a szabályok kötik az  ő kezüket is.”

A KSI eddig a Komjádiban játszott.

“Igen, de a mi otthonunk a Széchy-uszoda – tette hozzá Tóth Zoltán. – A csapat jó formában van, hazai pályán vezettünk az OSC ellen, legutóbb pedig legyőztük a Honvédot. Szerettünk volna már a Széchyben játszani, legalább az alapszakasz végén. Most még sátor alatt vagyunk kénytelenek, de abban bízunk, hogy április 4-én, a Szeged ellen, az alapszakasz utolsó fordulójában már a nyitott uszodában játszhatunk egy remek mérkőzést, természetesen nézők előtt.”

E.On férfi vízilabda-bajnokság, 24. forduló

Március 21, szombat:

11.00 KSI SE – VasasPlaket (Széchy Tamás-uszoda, Margitsziget, zárt kapu)

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek