2016 január 12.

Krisztosz Afrudakisz: Szerencsések vagyunk

A tegnapi döntetlent ugyanúgy értékelik a görögök, ahogy a Benedek-csapat. Bár, kicsit derülátóbbak, főleg, hogy az oroszokkal ők játszanak utoljára.

LEN European Water Polo Championships 2016 Hungary HUN (White) Vs Greece GRE (Blue) Men 7 AFROUDAKIS Christos C GRE Kombank Arena, Belgrade, Serbia  Day02  11-01-2016 Photo P. Mesiano/Insidefoto/Deepbluemedia

Photo P. Mesiano/Insidefoto/Deepbluemedia

Azt hittük, hogy minden az első meccsen fog eldőlni a férfiválogatottunk csoportjában, aztán tegnap végül nem dőlt el semmi, hiszen 8-8-as döntetlent játszott egymással a gruppettó két legerősebbje a görög és a magyar válogatott. Így az oroszok elleni gólarány fog dönteni. Aki jobban megveri az oroszokat, az jut tovább az első helyen a csoportból, és nagy valószínűsággel kerüli el a szerbeket a negyeddöntőben.

A hellének hasonlóan látják a tegnapi eredményt, de tudják a sorsuk nem csak az ő kezükben van, bármennyire is kedvező számukra a beosztás.

Theodorosz Vlahosz a görögök kapitánya: Két nagyon erős csapat találkozott ma, mindkét együttesnek nagyon fontos lett volna a győzelem. Az első két negyeddel meg vagyok elégedve, de a harmadik nyolc perccel nem. Két nagyon fontos meccs vár ránk. Szerencsére mi játszunk utoljára az oroszokkal, így tudni fogjuk mennyivel kell nyernünk a csoport győzelemhez.

Kosztasz Murikisz: Lomhán kezdtünk, és elkövettünk néhány hibát védekezésben, ezért futottuk az eredmény után. Miután feljavultunk már pariban voltunk ellenfelünkkel. Végülis hoztuk a döntetlen. Ez egy jó eredmény számunkra, hiszen Magyarország egy pólós nagyhatalom. A cél minél több góllal megverni az oroszokat.

Krisztosz Afrudakisz: Nem ürügyként mondom, de nem szabad elfelejteni, hogy mi egy nagyon erős válogatottal játszottunk, mely a legerősebbek közé tartozik a világon. Sokan mondják, hogy megyengült, de nem is olyan régen még háromszor volt olimpiai bajnok (2000, 2004, 2008). A mérkőzésen nem játszottunk rosszul. Nem vagyunk boldogtalanok és boldogok sem az eredmény láttán. Szerencsések vagyunk, hogy mi játszunk utoljára a csoportban az oroszokkal, így látni fogjuk addigra, hogy mi a helyzet.

ÉLŐ stream-en itt lehet nézni az Eb összes találkozóját…

Minden, amit az Eb-ről tudni kell…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek