2016 december 08.

Közeleg a férfi szövetségi kapitány választás – Ki lesz Benedek utódja?

Bő egy hét múlva már tudni fogjuk, hogy hívják az új kapitányt. Mutatjuk a lehetséges jelölteket!

ferfi valogatott belgrad02

Mint ismeretes, Benedek Tibor elköszönt a válogatottól. A megválasztott elnökség pedig úgy döntött, pályázatot ír ki a posztra. Az utóbbi hetekben több szakember is jelezte, indulna a megméretettésen.

Vincze Balázst az OSC edzőjét lehet hallani a legtöbbször az uszodai zuhanyhiradókban, mint lehetséges utódot. A szakember az Inforadionak elmondta, pályázik a posztra.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője is ringbe száll. A korábban három évig Benedek Tibor segítőjeként is dolgozó tréner elmondta, naprakésznek tartja magát a nemzetközi vízilabdából, és átlátja, hogyan kellene egy csapatot építeni, hiszen most új korszak kezdődik.

Märcz Tamás, a BVSC trénere is benyújtja pályázatát. A vasutas együttessel tavaly nagy meglepetésre az ötödik helyen zárt, így ismét kiléphetett a csapat az Euro Kupába, ahol már a negyeddöntőben van az együttes. Märcz volt a női válogatott másodedzője is, így nemcsak a klubéletben merítkezett meg.

A Szolnok vezetőedzője, Cseh Sándor az M4 Sport-on jelentette be, hogy indulna a posztért. A Tisza-partiakkal Magyar bajnokságot valamint kupát nyert. Sőt, tavaly egészen az Bajnokok Ligája brozérméig vezette a csapatot.

Gyöngyösi András Kolumbiából érkezne haza. A szekember a Digi Sport-on mesélt terveiről. „Megpróbálom, úgy érzem, hogy nekem való feladat lenne. Talán ez egy plusz hároméves megbízatás lesz, hiszen jövőre a magyar világbajnokság nagyon nehéz feladat lenne egy teljesen fiatal csapatnak. Ráadásul ott tisztességesen elbúcsúztatnánk a nagy bajnokokat. Utána három év elég bőven lenne egy új csapat felépítésére”.

Vad Lajos is kacérkodik a gondolattal, hogy pályázik. A Honvéd trénere, szintén a Digi Sport-on jelentette be, hogy gondolkodik a kapitányi poszton. A szakember egyenes így fogalmazott:  „Szerintem hülye, aki nem gondolkodik el ezen”.

Természetesen bárki beadhatja a pályázatot. A pályázati anyagokat pénteken 12 óráig kell leadni. A szövetség december 15-én hirdeti ki a győztest, aki január 1-jétől látja el a kapitányi feladatokat.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek