2014 december 04.

Kovács István: A pillanatnyi forma fog dönteni az Eger ellen

A Magyar Kupa elődöntőjének talán az egyik leginkább várt találkozója az Eger – Szolnok mérkőzés lesz. Kovács István, a Tisza-partiak szakmai igazgatója a vizipolo.hu-nak elmondta, bízik benne, hogy ismét meg tudják verni a hevesi alakulatot, ráadásul a lélektani előny is náluk van, de figyelmeztettet, ez egy kupaelődöntő, ahol egy meccsen bármi megtörténhet…

kovacs Istvan01

Kovács István bízik az Eger elleni továbbjutásban (Fotó: MTI)

Idén már adott egymásnak randevút a két csapat, hiszen a bajnokságban 3. fordulójában a Tisza-partiak 10-9-re tudtak nyerni. Azóta viszont sok minden változott. Főként, az, hogy az egrieknél már csak egy hiányzó lesz pénteken, még a Szolnok már felszabadultan játszhat, hiszen az első nagy küldetését már teljesítette, bejutott a BL főtáblára.

Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója a vizipolo.hu-nak:

“Igazából mi nem tudtunk nagyon készülni az Eger ellen. Hétvégén ugye Bajnokok Ligája mérkőzést játszottunk, ez volt az elsődleges, ami mindennél fontosabb volt, hiszen nem volt mindegy, hogy kezdünk otthon. A héten került előtérbe a Magyar Kupa. Az Egerrel játszottunk már egy bajnoki meccset, amiből semmilyen következtetést nem szabad levonnunk. Nyilván az egy lélektani előny, hogy tudtunk nyerni idegenben, dehát ők is nagyon jól szerepeltek a hétvégén a BL-ben. Tudjuk, hogy meggyógyult Hárai Balázs és Erdélyi Balázs is játszik, így még nehezebb dolgunk lesz. A Magyar Kupa pont arról szól, hogy aki aznap a legjobb formában lesz mentálisan az fog nyerni, mi pedig be szeretnénk jutni a fináléba. Két döntőt már elbuktunk az elmúlt esztendőkben, nekünk nem lehet más a célunk, minthogy ha az Egeren keresztül bejussunk a döntőbe. – majd így folytatta – Nagyon nagy teher került le a csapatról, mind a vezetésről is azzal, hogy bejutott a csapat a BL főtáblára. A Rijeka elleni meccsen pedig jól látszódott, hogy nincs a játékosokon az a görcsösség, ami az előző OSC elleni meccsen rajtuk volt. Bízom benne, hogy mindenki felszabadultan tud majd játszani és a számunkra kitűzött célt el tudjuk érni.”

Vízilabda Theodora Magyar Kupa, négyes döntőjánek programja:

December 5., péntek:

Férfiak. Elődöntők:

17:45 RacioNet-Honvéd–A-Híd OSC-Újbuda
19:35 Zf-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép

December 6., szombat:

Nők. Elődöntők:

16:00 BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola
18:00 ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál

December 7., vasárnap:

17:10 Theodora Magyar Kupa női döntő
19:00 Theodora Magyar Kupa férfidöntő

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek