2015 szeptember 23.

Kovács Ágnest a halhatatlanok közé választották Amerikában

Amerikában, 2005-ben média és kommunikáció szakon diplomát szerző Kovács Ágnest beválasztották az Arizona Állami Egyetem halhatatlanjai közé.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolónk 2001 és 2005 között szerepelt az egyetemi úszócsapat tagjaként, ez idő alatt számos egyetemi rekordot úszott és amerikai bajnoki címet is szerzett. 200 yardos mellúszásban pedig még a mai napig ő az egyetemi csúcstartó.

Kovács ÁgiFotó: Facebook

“Örömmel szeretném megosztani Veletek a hírt, amiről én is a közelmúltban értesültem, hogy a tavalyi év után ismét egy nemzetközi kitüntetésben részesülök, idén az Arizona Állami Egyetem halhatatlanjai közé kerülök be. Négy évig jártam egyetemre Amerikában, és közben tagja voltam az egyetemi úszócsapatnak. Számomra az élsport mellett mindig is kiemelten fontos volt a tanulás, éppen ezért mindkét területen igyekszem helyt állni. Ez a kitüntetés egy nagyon jóleső és megtisztelő visszajelzése annak, az az út amelyet már kislány koromba célul tűztem ki magam elé, és amelyen végig is mentem, az mások számára elismerésre méltó. A beiktatási ünnepség Phoenix városában, Arizona államban lesz, október elején”

– olvasható Ágnes közösségi oldalán.

A beiktatási ünnepségre október 9-én kerül sor Phoenix városában. A frissen beválasztott Hall of Fame tagok nyilvános köszöntése másnap este, az ASU-Colorado amerikaifutball-mérkőzés félidejében lesz, a 64 000 férőhelyes Arizona Állami Egyetem stadionjában. Idén szeptembertől minden idők legeredményesebb úszója, az amerikai Michael Phelps is az Arizona Állami Egyetem úszócsapatával, Bob Bowman edző irányítása alatt készül a riói olimpiára. Az egyetemi úszócsapat tagja a világbajnoki ezüstérmes hosszútávúszó Olasz Anna is. – írja az MTI.

 

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek