2019 szeptember 10.

Körvonalazódik női válogatottunk programja – Bíró Attila kitűzte a célt

A három és fél évvel ezelőtti, olimpiát megelőző Európa-bajnokságon elért sikert szeretné megismételni a csapat, ezért úgy készülnek a budapesti kontinenstornára, mintha nem is lenne utána kvalifikáció.

Miután az őszi szezon a válogatott mérkőzések szempontjából nem mérvadó, Bíró Attila szeretne minél több összetartást, még hogyha a zsúfolt klubszezon be is szűkíti a lehetőségeket, hetente, kéthetente egy-egy napot, fogalmazott a szövetségi kapitány az Inforádiónak.

Az ősz és a téli program is körvonalazódik a csapat számára.

A szakember tájékoztatása szerint, bár sorsolás még nem volt, november 16-án egy Világliga-mérkőzés vár a női keretre, egy másik, decemberi meccset azonban – külföldi edzőtáborozás miatt – márciusra halasztana.

Bíró Attila tervei szerint az edzőtáborba a december 7-8-i Magyar Kupa négyes döntője után már másnap indulna a női vízilabda-válogatott, és

a magyar, a kínai és a görög női válogatott részvételével egy nemzetközi tornát is szeretne a szakember.

A feszített program – bajnokság, nemzetközi kupák – miatt a női keret számára 4-5 hetes felkészülés fog rendeletezésre állni, ezért is szeretné a hétközi edzéseket egy-egy nap alkalmával, hogy ne “nulláról kezdjenek” decemberben, ismételte meg.

(Inforádió)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek