2020 október 16.

Koronavírusos az olaszok olimpiai bajnoka – nem jön Budapestre

Federica Pellegrini elkapta a koronavírust, így nem lép rajtkőre a Nemzetközi Úszóliga (ISL) pénteken (ma) rajtoló második szezonjában, a Duna Arénában.

Fotó: MTI / Illyés Tibor archív

Az olaszok olimpiai és többszörös világbajnok versenyzője csütörtökön közölte, hogy megfertőződött.
“Félbeszakítottam a szerdai edzésemet, mert rosszul éreztem magam. Elvégeztettem egy tesztet, és pozitív lett” – írta közösségi oldalán a 200 méteres gyorsúszás 32 éves világcsúcstartója, hozzátéve, hogy hétfőn utazott volna Budapestre.

“Alig vártam, hogy újra vízben legyek és elkezdjünk egy normális szezont, főleg úgy, hogy jól éreztem magam és jól mentek az edzések is. Ehelyett most megint szünetet kell tartanom és tíz napig karanténban is leszek”

– fogalmazott Pellegrini.

Az olasz úszó kedvenc számában megnyerte a 2008-as pekingi olimpiát, a 2009-es, 2011-es, 2017-es és 2019-es világbajnokságot, ezen kívül 400 gyorson is kétszeres vb-győztes (2009, 2011). Úgy tervezi, hogy a jövő évi tokiói lesz az utolsó – egyben ötödik – olimpiája.

A 10 csapatos ISL most kezdődő második szezonját a koronavírus-járvány miatt végig a Duna Arénában rendezik meg. A november 21-22-én esedékes finálénak eredetileg Tokió adott volna otthont, a szervezők azonban végül úgy döntöttek, hogy a magyar fővárosban zajlik a teljes sorozat.

(MTI-uszosport.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek