2020 november 05.

Koronavírus: újabb bajnokságot függesztettek fel

Leállt a bajnokság Görögországban.

Érdekes helyzet alakult ki a helleneknél, hiszen a koronavírus-járvány miatt a egészségügyi és sporthatóság felfüggesztette a vízilabda bajnokságot, ám ezzel a klubok nem értenek egyet.

Egyes csapatok például a Vouliagmeni és a Ydraikos nem tud edzeni, mivel az uszodák is zárva vannak, de jövő héten BL selejtezőt vívnak.

Néhány napja a görög Úszószövetség (KOE) videókonferenciát rendezett, ahol részt vettek az A1-es bajnokság klubjainak képviselői. A megbeszélésen jelenlévők túlnyomó többsége az A1-es férfiak és nők bajnokság folytatását támogatja – jelentette be a KOE. Erről levelet küldtek Lefteris Avgenakis görög kulturális és sportminiszter-helyettesnek.

Dimitris Diathesopoulos, a KOE elnöke elmondta, hogy 30.000 eurót biztosítanak a klubok számára, hogy teszteket bizosítsanak a játékosoknak és a személyzetnek, amelyeket a protokoll szerint hetente kellene elvégezni.

Konstantinos Mourikis, az Olympiakosz játékos a klub honlapjának elmondta, hogy a játékosok közül sokan folytatni akarják a bajnokságot.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek