2020 április 24.

Koronavírus: szabályszegések miatt újra lezárták a strandokat Sydney térségében

Az ausztrál hatóságok újra lezártak három strandot Sydney térségében, mert az emberek nem tartották be a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott intézkedéseket.

A szóban forgó partszakaszokat csak néhány napja nyitották meg. Sydney egyik elővárosa, Randwick azzal feltétellel adta ki az engedélyt hétfőn, hogy a strandot csak sportolásra használhatják, és kettőnél több ember nem gyűlhet össze a területén. A szabályt azonban nem tartották be, ezért pénteken újra lezárták a fürdőhelyeket.

A város egyik szóvivője az AAP ausztrál hírügynökségnek azt mondta: szeretnék nyitva tartani a strandokat a sportolási lehetőséget keresők előtt, de nem fog menni, ha az emberek azért lepik el a partokat, hogy egy kellemes napot töltsenek ott.

A fürdőhelyek a hétvégén szigorú ellenőrzés mellett újranyitnak. Randwick polgármestere, Danny Said figyelmeztette a helyieket, hogy azonnal lezárják a strandokat, ha nem tartják be a szabályokat. A látogatók csak egy rövid úszás, szörfözés vagy futás erejéig tartózkodhatnak a parton.

Ausztráliában 6670 fertőzöttje és 78 halálos áldozata van a koronavírusnak.

(MTI-uszosport.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek