2020 augusztus 31.

Koronavírus: A Vasasnál is vannak fertőzöttek

Hivatalos közleményben számolt be a csapaton belüli koronavírus helyzetről a klub.

Két koronavírus fertőzött is van a csapatban, de elkezdené a bajnokságot a csapat nélkülük is.

A Vasas közleménye.: 

Az elhalasztott Magyar Kupa négyes döntő után a szakmai stáb az előzetes terveknek megfelelően pihenőt biztosított a játékoskeret tagjai számára. Ezt követően került sor a koronavírus-tesztekre több turnusban, melyek kapcsán a fő szabály végig az volt, hogy csak olyan stábtagok és játékosok kezdhették újra a közös edzéseket, akik két negatív teszttel rendelkeznek.

A tesztelés során összesen két játékosunk produkált pozitív mintát, de ők a fentieknek megfelelően nem érintkeztek a csapat többi tagjával. Egy további játékosunk pedig jelenleg hatósági karanténban van, mivel egy közeli kontaktja pozitív gyorstesztet produkált. Az összes többi játékosunknak az elmúlt egy hétből immár három negatív tesztje van, a stábtagoknak pedig kettő.

A szakosztályvezetés és a szakmai stáb hétfő délelőtt egyeztetést tartott, melyen az a döntés született, hogy függetlenül a három játékos hiányától, az A-Híd VasasPlaket szeretné lejátszani a Tatabánya ellen szerdára kiírt idegenbeli bajnoki mérkőzését, és ugyanez a szándék érvényes a szombati, Szeged elleni hazai találkozóra is.

Erről a döntésről a csapat tájékoztatatta hivatalosan a Magyar Vízilabda Szövetséget is, állásfoglalást kérve tőlük.

– áll a vasassc.hu-n.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek