2016 szeptember 30.

Komoly gondban a vizes vb szervezői

A Formula 1-es Magyar Nagydíj teheti nehézzé a jövő évi budapesti vizes vb-t.

dagaly2017market2

Az uszoda szépen épül, csak a szállásokkal lehet gond (Fotó: Market)

A napokban jelentették be, hogy a 2017-es Formula 1-es Magyar Nagydíj július 21-23. között kerül megrendezésre. Mint ismeretes a jövő évi vizes vb-t július közepétől, július végig tart, így a két esemény egybe fog esni egymással.

A Blikk úgy értesült, hogy a vb szervezői már tavasszal jelezték, – ha egy időpontban rendezik a két eseményt – nem lesz elég szállás a két eseményre érkező prominens személyeknek. A lap szerint kormányzati szinten zajlott az egyeztetés, hogy a Formula 1-es futamot, “eltolják” augusztus elejére. Bernie Ecclestone hajlott is volna az új időpontra, ám végül mégis maradt az eredeti dátum. Sőt, az f1-esek gyorsan le is foglalták a legjobb lakosztályokat a fővárosban.

A Magyar Úszószövetségnek (MUSZ) is voltak foglalásai a Blikk információi szerint, ám túl sokat vártak a véglegesítéssel, így lecsúsztak róluk.

A Bors az ügyben megszólaltatta Gyulay Zsoltot, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatóját: szerinte Budapesten van kellő mennyiségű szálloda a két esemény megrendezésére. „Nem értem, hogy mi a probléma, hiszen 2024-ben olimpiát akarunk rendezni, akkor pedig nem két, hanem rengeteg sportesemény lesz egy időben” – idézte a lap Gyulay Zsoltot.

A Bors és a Blikk is úgy tudja, a vizes vb szervezőinek előzetesen megígérték – állítólag maga Bernie Ecclestone –, hogy az F1 tiszteletben tartja a világbajnokság időpontját. Gyulay Zsolt azonban erről szólva kijelentette: nem volt semmiféle megállapodás, csupán egy kérést kaptak Gyárfás Tamástól, a Magyar Úszószövetség elnökétől, hogy ha lehet, ne tartsák egyszerre a két eseményt.

Nemcsak a szállásokkal lehet gond. Ha belegondolunk, például a Budapest Liszt Ferenc repülőtér kapacitása is véges. A légikikötő a többi nagyváros repülőteréhez képest kicsi, és onnan a bejutás sem egyszerű…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek