2016 június 10.

Komlósi Péter: Nagy kihívás, megtisztelő feladat

A Debrecen friss vezetőedzőjét kérdeztük kinevezéséről, az alakulóban lévő csapatról és a felkészülésről.

komlosi peter

Hétfőn robbant a hír, hogy a Debrecen egykori játékosa, Komlósi Péter váltja Varga Tamást a cívisvárosiak kispadján. Az új tréner játékosként a Szentest, a Fradit és a Nice csapatát is megjárta. A francia klubnál bajnoki címet és kupagyőzelmet is ünnepelhetett. Három év légióskodás után hazatért, majd a Szegedet erősítette, itt érte pályafutása legnagyobb sikere, hiszen a Tisza-partiakkal LEN Kupa-győztes lett. 2011-ben Szolnokra, egy idénnyel később pedig Debrecenben játszott majd visszatért szülővárosába. Most pedig az élet úgy hozta, edző lesz régi klubjánál.

Komlósi Péter a vizipolo.hu-nak a kinevezéséről:

– Úgy tudom, 21 fős volt a lista, aztán ez folyamatosan szűkült. Engem is megkerestek, majd két nap gondolkodási idő után, igent mondtam. Nagyon jó érzés visszatérni ide, szerettem Debrecent már játékos koromban is, hangulatos város. Gyönyörű az uszoda, ismerem a kollégákat. Mondanom sem kell, nagyon nagy kihívás és nagyon nagy megtiszteltetés egy ilyen pozíció.

A keretet illetően csak távozókról hallunk…

– Folyamatban vannak a tárgyalások, és ezzel együtt körvonalazódik a keret. Már majdnem teljes a csapat, mondjuk úgy, 90%-os. Neveket nem szeretnék még mondani. Az egyik legfontosabb a centerposzt, ahonnan mindkét játékos távozott a tavalyi együttesből. Természetesen ez a kérdés is kezd megoldódni, hiszen egy játékossal már megállapodtunk, míg a másik helyre egyelőre két külföldi játékossal állunk tárgyalásban. Minél előbb szeretnénk végleges keretet hirdetni.

Ősszel milyen stílusú játékra számíthatunk a Debrecentől?

– Nyilván a játékosokhoz kell alakítani a játékstílust is. A sokmozgásos játékot preferálom. Nagyon nagy hangsúlyt fogok fektetni arra, hogy már a felkészülés során rengeteget gyakorljuk az emberhátrányt, a zónát és a szoros védekezést.

A felkészülésről mit lehet tudni?

– Augusztus elsején kezdünk, nyolchetes felkészülést tervezek, aminek a végén jönnek majd a felkészülési tornák és az edzőmeccsek. Az első négy-öt hét biztos, hogy fizikailag megterhelő lesz a játékosaimnak.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek