2014 december 21.

Komjádi-kupa: ötméteresekkel gyűrte le az FTC a Miskolcot

Nem akármilyen izgalmak után ferencvárosi diadallal fejeződött be az idei Komjádi-kupa, a legrangosabb utánpótlás torna. A döntőben FTC – Miskolc 14-14, ötméteresekkel 5-3.

Komjadi Kupa03

Már a döntő párosítása csemegét ígért, hiszen a másodosztályú Miskolc beverekedte magát, úgy, hogy a selejtezők során az Egert ütve el a továbbjutástól, de később is több esélyesebb csapaton túljutva. Ellenfele a Ferencváros volt, amely esélyesebbnek számított, és jobban is kezdte a mérkőzést. Jansik Szilárd kezdte a gólgyártást, majd már 4-1 is volt a Fradinak, de a szépszámú miskolci szurkolóhad nem hagyta övéit belealudnia  meccsbe. A kísérleti szabályok, a rövidebb pálya, kisebb labda miatt folyamatosan tüzeltek a csapatok, és gólesőt hozott az első negyed, amelynek végén a zöld-fehérek örülhettek, 7-6-os előnnyel szusszanhattak.

Komjadi Kupa06

A második negyedben 9-7 után megálltak a csapatok a gólgyártásban, sokáig egyik csapat sem talált be a hálóba, majd a Miskolc elkezdte a szívós felzárkózást. A kapusok nagy bravúrokat mutattak be mindkét oldalon. Bendesnek és Jókainak volt is alkalma bizonyítani tudását, hiszen a két csapat gyakran “ússz fel és lőjj” nevezetű játékkal rukkolt elő. 9-9 után mindig a Fradi vezetett, a borsodi csapat pedig egyenlített. Egész a mérkőzés hajrájáig ez volt a forgatókönyv, mígnem három és fél perccel a vége előtt Salamon góljával átvette a vezetést a Miskolc (12-11). A szépszámú, egységesen pirosba öltözött borsodi drukkerek ekkor még egy lapáttal rátettek, zengett szurkolásuktól a Komjádi-uszoda. Másfél perccel a vége előtt a Miskolc megkapta az esélyt, emberfórban támadhatott – ha gól, könnyen lehet, vége a meccsnek. Nem sikerült bevenni a bravúrok során bemutató Jókai hálóját. A másik oldalon, ugyancsak fórból, a zöld-fehéreknek viszont sikerült: 9 másodperccel a vége előtt Kolozsi a fővárosiakat juttatta előnyhöz (14-13)! Ekkor úgy nézett ki, ezzel a kupát is megszerzik a fradisták, de még volt csavar a meccsben, a hátra lévő szűk idő is elég volt az egyenlítésre, ugyanis Jakab távolról nagy gólt lőtt Jókainak, alig 3 másodperccel a végső dudaszó megszólalása előtt! Így a rendes játékidő döntetlenre végződött, jöhettek az ötméteresek.

Amely során a ferencvárosiak bírták jobban az idegek párharcát. Az első ötméterest is ők lőtték be, a miskolciak csak futottak utánuk. Pont a meccset megmentő Jakab hibázott – bár volt egy kis vita a nézőtéren, valóban jól ítéltek-e a játékvezetők, és a labda tényleg nem volt bent. A zöld-fehérek azonban biztos kézzel értékesítették összes ötméteresüket, így hozzájuk került a Komjádi-kupa.

Komjadi Kupa02

Komjádi Kupa

Az 1. helyért:

Miskolci VLC – Ferencváros 14-14 (6-7, 2-2, 2-1, 4-4) – ötméteresekkel: 3-5

Komjádi-uszoda, 400 néző

Vezette: Dodog, Kun

Gólszerzők: Jakab 7, Kerschbaum 3, Salamon 2, Kovács, Somlai, ill. Jansik 5, Kolozsi 4, Pohl 3, Major 2

Gól/emberelőnyből: 3/7 ill. 2/10

Kipontozódott: Hegedűs (15. p.) ill Berki (27. p.)

Végeredmény:

1. Ferencvárosi TC (Jókai Miklós, Patócs Márton, Csapó Miklós, Berki Richárd, Wágner Viktór, Vogel Simon, Vogel Soma, Kolozsi Marcell, Balázs Ákos, Jansik Szilárd, Major Martin, Pohl Zoltán, Braumbauer Bence), 2. Miskolci VSC, 3. Szeged Vízipóló Suli, 4. UVSE

A legjobb kapusnak járó Bródy György-díjat Jókai Miklós (Ferencváros) nyerte.

Komjadi Kupa01

Fotó: Vizipolo.hu/Szöllősi Bence

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek