2020 augusztus 05.

Klubélet: nagy változások Tatabányán

A hét elején küldöttgyűlést tartottak a Tatabányai Vízmű SE-nél, amelyen a szervezeti változásokról is döntöttek.

A küldöttgyűlésen elhangzott az éves beszámoló, illetve az egyesület csapatainak értékelése. Emellett fontos változás, hogy az élvonalbeli felnőtt női és férfiegyüttes pénzügyileg és gazdálkodását tekintve „elkülönül”, önállóan tevékenykedik az egyesület többi szakosztályától, csapatától. Amíg eddig a TVSE volt úgymond az OB I.-es gárdák „tulajdonosa”, addig a jövőben a klub csak tízszázaléknyi tulajdonrészt tartott meg az OB-s csapatokat üzemeltető vízilabda kft.-ben – írja a kemma.hu.

A portál emlékeztet arra, hogy az új formájában 26 éves sportklub, a Tatabányai Vízmű Sportegyesület 1994-ben alakult, majd 2011-ben, az akkori közgyűlés tisztújítást hajtott végre. Itt választották meg Kovácshegyi Zoltánt elnöknek. Ezt követően új alapokon kezdődött a klub működése. Az eredményes szakmai munka révén a felnőtt férfi vízilabdacsapat felkerült az első osztályba. A Magyar Vízilabda Szövetség előírásainak megfelelően az OB I.-es csapatok működését gazdasági társasági formában kellett biztosítani. Ezért a Tatabányai VSE 100 százalékos tulajdonával 2015-ben megalakult a TVSE Vízilabda Kft. A cég ügyvezetője is az egyesület elnöke, Kovácshegyi Zoltán lett. A kizárólagos tulajdonrészre tekintettel a sportegyesület finanszírozta és működtette mind a női, mind pedig a férfi I. osztályú csapatokat.

Továbbá rögzítik, hogy a TVSE elnöksége a tatabányai önkormányzattal egyeztetve arra az elhatározásra jutott, hogy a sportegyesület a jövőben kizárólag a vízilabda- és az úszóutánpótlással kíván foglalkozni, és csak azt kívánja támogatni. Ezért 2020 májusában a sportegyesület a TVSE Vízilabda Kft.-ben lévő üzletrészének 90 százalékát Szolnok Máté Istvánra ruházta át, így a társaság új ügyvezetője és többségi tulajdonosa is ő lett. A jelenlegi felállás szerint a férfi és női OB I.-es csapatokat a kft. működteti, külön tao-pályázat keretén belül biztosítva a likviditás feltételeit. A sportegyesület 10 százalékos tulajdonrésze alapján pedig a pályahasználat biztosításával, valamint utaztatással és a tárgyi feltételek megteremtésével járul hozzá a működéshez.

Az egyesület elnökségéből hárman távoztak, viszont csak egy új tag került a grémiumba, Marján György személyében. Így a korábban kilenctagú vezetőség létszáma hétre redukálódott. A TVSE elnöki posztján nem történt változás, ezt a feladatot továbbra is Kovácshegyi Zoltán látja el, míg a vízlabda-szakosztály szakmai igazgatójának Persely Józsefet nevezték ki. A felügyelőbizottságban Csillag Péter, Bagi György és Petricsek József kapott helyet – áll a kemma.hu oldalon.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek