2015 május 06.

Kiss László sok tehetséget lát a Jövő bajnokai program résztvevői között

Jelenleg – nyolc régió képviseletében – kétszáznegyven 2001 és 2004 között született fiú és lány tartozik a Jövő Bajnokainak elit kötelékébe.

 

uszas0123

Kiss László dr. Hargitay András utánpótlás kapitánynak a társaságában a közelmúltban a tatabányai, a kecskeméti és a pécsi régiós központban találkozott a gyerekekkel és konzultált az edzőikkel, a következő állomásuk pedig Hódmezővásárhely lesz. Nagy élményt jelentett a számukra az elmúlt hétvégén a „bajnokjelöltek” győri országos versenye, a csillogó szemű, fogékony, az úszást a mindenének nevező gyerekek forgataga.  No és az eredményeik…

„Öröm közöttük lenni, tapasztalni a tehetségüket és a lelkesedésüket. Olyan ígéretes úszásokat láttunk, amiről Andrásnak és nekem is a tizenéves Hosszú Katinka és Gyurta Dániel jutott az eszembe. Neveket és produkciókat most csak azért nem emelnék ki, mert nem akarok a tehetségek vállára túl nagy súlyt helyezni. Az viszont tagadhatatlan, hogy a világszínvonalú program – ahogyan külföldön emlegetik, a „magyar módszer”, – kezdi kitermelni a jövő nagyságait, akiknek a felkészítése a vegyes úszásra, annak összetettségére épül. Ennek az elvnek az sem mond ellent, hogy egykor Kovács Ágnes, aztán Gyurta Dániel is igen korán „szakosodva” már 15 évesen fantasztikus eredményeket produkált.” – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

musz nyománHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek