2015 szeptember 29.

Kiss László: Így lehetetlen felkészülni

Az úszók szövetségi kapitánya szerint a Nemzeti Sportközpontok (NSK) legfrissebb javaslata szinte teljesen ellehetetleníti a sportolók normális felkészülését a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságra, ami a riói olimpiai szereplés színvonalára is kihat.

A Magyar Úszó Szövetség keddi közleményében Kiss László hangoztatta, hogy a Komjádi uszoda elsőkörös felújítása nagy mértékben csökkentette a felkészülésre használt vízfelület nagyságát, erre az időszakra próbáltak  meg  megoldást találni de ideálisat sajnos nem sikerült.

Kiss László

“A kormány, a Magyar Olimpiai Bizottság valóban minden támogatást megad annak érdekében, hogy sportolóink helytálljanak a különböző világversenyeken, majd 2016-ban a riói olimpián. Ami azonban az uszodák kapcsán történik, az tarthatatlan” – fogalmazott a szakvezető, aki emlékeztetett rá, hogy augusztus 17-én a sportág teljes vezérkara találkozott az NSK irányítóival, akik mindent megígértek, hogy az úszók felkészülése a világversenyekre zökkenőmentes lehessen.

“Jelezték, hogy a Komjádi uszoda fedett medencéjét be kell zárni, de várhatóan november elsején már újra tarthatunk ott edzéseket. Biztosítékot kaptunk arra, hogy az Istvánmezei úton addig is a válogatott rendelkezésére bocsátják a huszonötös fedett medencét bizonyos időszakokban. Többszöri egyeztetést követően, mintegy másfél hónapos késéssel most váratlanul ért bennünket a hír, hogy a hat pályából csupán kettőt biztosítanak a magyar úszócsapat számára” – sérelmezte Kiss László, hozzáfűzve, hogy december másodikától az izraeli Herzliyában zajlik a rövidpályás Európa-bajnokság.

“Az ehhez elengedhetetlen felkészülésre két pálya a sportlétesítményekért felelős intézmény szerint elegendő, szerintem nyilvánvalóan nem…, így nem lehet tisztességgel helytállni” – szögezte le a szövetségi kapitány, aki hozzátette: az ígéret egyik legfontosabb pontja az volt, hogy sátrat húznak a Császár uszoda nagymedencéjére is, erre azonban a mai napig nem került sor.

“Világklasszis úszóink vannak, rendszeresen az éremtábla élmezőnyében végzünk, ha sürgősen nem rendeződik a helyzet, annak beláthatatlan következményei lesznek.” – nyilatkozta a szakember az MTI-nek.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek