2014 november 09.

Kiss Gergely: Csak akkor juthatunk tovább, ha a maximumot beleadjuk

A Theodora férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőinek első felvonásait játszották szombaton. A fővárosi rangadón a Honvéd 12-7-re győzött a Ferencváros ellen egy parázs, küzdelmes és sok kiállítást hozó, igen kemény mérkőzésen. Dr. Kiss Gergely, a hazaiak játékosa a mérkőzésről és a visszavágóról is beszélt a vizipolo.hu-nak.

Kiss Gergely (fehér sapkában) végig nagyot küzdött, fontos gólt szerzett (Fotó: Honvéd Vízilabda/Facebook)

Kiss Gergely (fehér sapkában) végig nagyot küzdött, fontos gólt szerzett (Fotó: Honvéd Vízilabda/Facebook)

– A végén ideges voltam, mert én az előző szezonból egy felfüggesztést hordok magammal egy eltiltás miatt – kezdte mondandóját a háromszoros olimpiai bajnok. –  Ezért szeretném ha más reklamál és sértegeti a bírókat, akkor annak is legyen büntetése. Ezúttal több Fradi-játékos reklamált és sértegette a bírókat, kíváncsi vagyok, lesz-e ebből eltiltás, szerintem nem.

– Győztetek, talán nagyobb arányban, mint várni lehetett.

– Örülök, hogy jobbak voltunk, legalább négy-öt góllal. Végig vezettünk a meccsen, amikor elkezdtünk elhúzni három-négy góllal, akkor megváltozott a játék képe, mert agresszívabb játékstílusra váltott a Fradi, ebből aztán adódott egy-két pofon – illetve a végleges, csere nélküli kiállítás, amikor a kiállított játékos odacsapott a csapattársamra. Mégis mi kaptunk emberhátrányt, amit jól megoldottunk, mert tényleg jól játszottunk végig.

– Mekkora az esély a továbbjutásra?

– A visszavágón végig jól kell játszanunk, mert az öt gólos előny csak akkor elég, hogy ha a csapat hozza a tudásának közel a legjavát. Lehet, hogy most már elég lenne nyolcvan-nyolcvanöt százalék, de törekedjünk arra, hogy kilencven vagy afölöttit hozzunk, és akkor meglesz. Egyéb esetben megnehezítjük a saját dolgunkat – fejezte be a RacioNet Honvéd játékosa.

Theodora férfi vízilabda Magyar Kupa, negyeddöntők, visszavágók (november 9.):

17.00 FTC – RacioNet-Honvéd (Népliget)
17.00 BVSC Wáberer-Hungária-Zugló – A-Híd OSC-Újbuda (Szőnyi út)
18.00 VasasPlaket – ZF-Eger (Komjádi uszoda)
19.00 Szolnoki Dózsa-Közgép – Tiszavirág Szeged-Diapolo (Szolnok)

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek