2015 május 07.

Kis Gábor: Várjuk az OSC-t

A Szolnok centere egy gólt szerzett a Ferencváros elleni elődöntő második felvonásán, csapata pedig kettővel nyert, így a döntőbe került. Kis Gábor értékelt és előre tekintett.kis g

Fotó: Szolnoki Dózsa/Facebook

Idegenben is győzött a Ferencváros ellen a Szolnoki Dózsa-Közgép, így kettős győzelemmel lépett túl ellenfelén a bajnokság elődöntőjében, és került a fináléba. Ott az Egert szintén két győzelemmel búcsúztató OSC lesz az ellenfele. Kis Gábort, a válogatott és a Szolnok erősségét kérdezte honlapunk az elődöntőről és a leendő nagy derbiről, a fináléról.

– Először is az egészségi állapotodról: hosszú kihagyás után tértél vissza, ez mindössze a harmadik meccsed, amelyen szerepeltél azóta. Hogy érzed most magad?

– Még nem az igazi a kezem, de meccsről-meccsre jobb – válaszolta a vizipolo.hu-nak Kis Gábor. – Fájdogál, de annyira már jó, hogy tudok vele játszani, ez a jó hírem.

– A Ferencvárost másodszor is meg tudták verni – bár félidőben még döntetlenre álltatok.

– Két meccsen akartuk eldönteni a továbbjutást, hogy nyerjünk, ez sikerült. Gondoltuk, hogy a Fradi az elejét megnyomja, nagyobb ütemet diktál, és összességében elmondhatom, hogy úgy alakult a mérkőzés, ahogy vártuk. Azt vártuk, hogy az eleje szoros lett, és aztán arra, hogy szépen fel tudjuk őket őrölni. A végén kaptunk két buta gólt, amitől kicsit szorosabb lett a végjáték, de ha mindent egybevetünk, akkor azt mondom, hogy magabiztosan nyertünk. Megint volt egy három-négy perces szünet, amikor ránk jött az ellenfél, de azt hiszem, hogy nem érdemes ezzel komolyabban foglalkozni, legalábbis én nem fogok. Mégiscsak egy kemény meccsből jöttünk, és jóval erősebbek vagyunk a Ferencvárosnál, ezzel a tudattal pedig nem mindig egyszerű. Hoztuk a kötelezőt, helyenként jó játékkal, úgyhogy nincs semmi baj. Csütörtökön és pénteken is edzünk, után lesz egy kis pihenés, és aztán kedden már jöhet a bajnoki döntő első felvonása.

– A döntőben nem a bajnokkal, hanem az OSC-vel találkoztok majd.

Meglepődtem, hogy Egerben tudott nyerni az OSC. De ha odahaza és idegenben is el tudta verni a bajnokot, akkor remek csapat, gratulálok nekik, úgyhogy várjuk őket Szolnokon.

EMLÉKEZTETŐ

E.On férfi vízilabda Ob I

Rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés

Ferencváros – Szolnoki Dózsa-Közgép 7-9 (2-2, 1-1, 0-4, 4-2)

Népliget, 300 néző

Vezette: dr. Marosvári, Székely B.

FTC: Gárdonyi – Avramovics, Csapó 1, Katonás 1, Nyéki, Ernyey, Roach, Regős Á. 1, Swift 1, Jansik Sz., Kolozsi 2, Marnitz G. 1, Pohl.

Vezetőedző: Varga Zsolt

Szolnok: Nagy V. – Gocics, Madaras 1, Vámos M. 2, Hangay, Mezei, Alekszics, Tóth M., Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Kis G. 1, Mitrovics 1, Jansik,.

Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól/emberelőnyből 0/6 ill. 3/9

Gól/ötméteresből: – ill. 0/1

A párharc vége: 2-0 a Szolnoknak

Gy. Zs.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek