2014 július 05.

Kirishi Kupa: Győzelemmel zártak lányaink

Női válogatottunk győzelemmel fejezte be a Kirishi Kupát. Merész András csapata a zárónapon a világbajnok spanyolokat győzte le, két góllal, ezzel pedig a tornán a második helyen zárt…
noi barcelonai vb

Az utolsó napra belelendült női válogatottunk. A torna zárónapján a világbajnok spanyolokat verték lányaink, így három győzelemmel és két vereséggel a második helyen zárták a tornát.

A mérkőzésen a második negyed volt a döntő, amikoris három gólt tettek közé Takácsék, a harmadik nyolc percben még egyet, így összeségében 10-8-ra nyerték meg a találkozót.

A Kirishi Kupát az Egyesült Államok válogatottja nyerte, 10 ponttal mögötte a magyar válogatott kilenc egységgel, míg a harmadikok a házigazda oroszok lettek.

A női válogatottnak ez volt az utolsó erőpróbája az Eb előtt, a csajoknak a kontinenstorna július 16-án kezdődik a hollandok ellen.

Kirishi Kupa, zárónap:

Spanyolország- Magyarország 8 – 10 (3-1, 2-5, 2-3, 1-1)
Gólszerzők: Garcia 2, Ortiz 1, Pareja1 ,  Miranda 1, Pena 1, Blas 1, Lopez 1, illetve Kisteleki D. 2, Kisteleki H. 2, Csabai 2, Antal 1, Szücs 1, Keszthelyi 1, Tóth I. 1

Merész András, az mvlsz.hu-nak: Igen, egy olimpiai ezüstérmes, világbajnok spanyol válogatott ellen bárhol, bármilyen körülmények között győzni nagy fegyvertény. Nagyon szépen összeállt a játékunk erre a meccsre, talán most nyújtottuk a legjobb játékot. Ez azért érdekes, mert mint minden csapat, így a miénk is hulla fáradt, 6-7 óra alvás után álltunk bele a mérkőzésbe. Ennek köszönhetően egy kicsit nyögvenyelősre is sikeredett, de elöl és hátul is végig nagyon fegyelmezetten játszottunk. A három utolsó mérkőzésen aratott győzelemnek köszönhetően szép emlékekkel utazhatunk haza Kirishiből.

További eredmények:

Hollandia – Egyesült Államok 5-6

Oroszország – Olaszország 15-11

A torna végeredménye:
1. Egyesült Államok 13 pont
2. Magyarország 9 pont
3. Oroszország 7 pont
4. Olaszország 6 pont
5. Spanyolország 5 pont
6. Hollandia 3 pont

Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.