2014 július 04.

Kirishi Kupa, 4. játéknap: Ismét győzelem, ezúttal Oroszország ellen

Női válogatotunk megszerete második győzelmét is a Kirishi Kupán. Merész András lányai az oroszokat verték egy góllal. Holnap a torna zárásaként a spanyol válogatott lesz a csapat ellenfele.

center 3 harmadik cikk kepe
Ha egyszer egy üzlet beindul… A tegnapi hollandok felett aratott négygólos siker után ma a házigazda oroszokat verték lányaink.

A mérkőzésen végig vezetett a válogatottunk. A harmadik negyedben már 10-6-ra is, a végén feljöttek az oroszok, 12-11-re, de egyenlíteinük már nem sikerült.

Holnap a torna zárásaként, reggel 8-tól a világbajnok spanyolok lesz az ellenfél, akik egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel állnak Kirishiben.

Eredmény – Kirishi Kupa, 4. játéknap:

Magyarország – Oroszország 12-11 (5-4, 3-1, 2-3, 2-3)
Gólszerzők: Kisteleki D. 5, Szücs 2, Czigány, Antal 1, Kisteleki H. 1, Keszthelyi 1, Csabai 1 illetve Krimer 4, Grineva 2, Prokofyeva 1, Belova 1, Jarondaikina 1, Ivanova 1, Kuzima 1

Merész András, szövetségi kapitány beszámolója az mvlsz.hu-nak.: ‘Az első negyedben egy kicsit sok gólt kaptunk, de aztán minden szépen alakult, jól játszottak a lányok, 10-6 is volt a harmadik negyedben az állás. Aztán elkezdtünk sokat hibázni, elvesztettük a fonalat. Sokkal simábban is alakulhatott volna a meccs, de a hibáinkat megbüntették, ahogyan az ilyenkor lenni szokott. Azt tudni kell, hogy a játékosokkal szemben nagyok az elvárások, és néhányan talán úgy érzik, nem megy nekik annyira, ezért egyénileg próbálnak valami pluszt hozni, ami nem mindig sikerül.

Az egész mezőny itt Kirishiben roppant fáradt, a játékosok kicsit ingerültek is, a hollandok például végigverekedték az olaszok elleni meccsüket. A fáradtság most a döntő tényező, kíváncsi vagyok, holnap a koránkelés után hogy megy majd délelőtt a játék. Továbbra is a taktikai elemek gyakorlása a fő szempont, de persze örülök az újabb győzelemnek, ez mindig jó visszaigazolás. De én és a játékosaim is tudják, hogy még nem vagyunk csúcsformában. Ez így van rendjén, majd az Eb-n kell abban lenni.’

Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.