2015 február 08.

Kibővítik a vásárhelyi uszodát

A 2016-os junior úszó Európa-bajnokság előtt teljesen felújítják és még egy medencével bővítik a hódmezővásárhelyi uszodát – jelentette be Almási István polgármester.hodmezovasarhely uszoda1

Ezzel – amint arra a sportági szövetség a szombati közleményében emlékeztetett – a hagyomány folytatódott: a Jövő bajnokai kiemelt felmérőin ismét valamilyen új fejlesztésről számoltak be a helyi vezetők.
Egy éve a város országgyűlési képviselője, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy élményfürdőt csatolnak a Gyarmati Dezső Uszodához, így még több kisgyerek kerülhet korán barátságba a vízzel. Most, a Jövő bajnokai program februári kiemelt felmérője alkalmából már meg is csodálhatták a vendégek az új részleget.
Amint azt a versenyt megelőző sajtótájékoztatón Almási István polgármester elárulta, a 2016-os junior Európa-bajnokság lehető legmagasabb szintű megrendezése érdekében hamarosan egy tízpályás, 33 méteres medencét csatolnak a komplexumhoz, illetve a 12 éve átadott létesítményt teljesen felújítják. A városvezető elmondta azt is, hogy Hódmezővásárhelyen nyolc éve, még Lázár János polgármesteri időszakában, az egész országot megelőzve vezették be a mindennapos testnevelést, továbbá tették kötelezővé, hogy hetente legalább egy foglalkozásnak az uszodában kell zajlania, így a településen az általános iskola végén valóban minden gyermek megtanul úszni.

muszHozzászólás jelenleg nem lehetséges.