2021 január 27.

Kettébontották az amerikai úszóválogatót

A koronavírus-járványra tekintettel, biztonsági okokból változtattak az amerikai úszók olimpiai válogatóversenyén, melyet kettébontottak.

A sportág vezető nemzetének csapatáról az eredeti kiírás szerint – a hagyományoknak megfelelően – egy nagy válogató döntött volna, idén viszont az eredeti, júniusi versenyt megelőzi majd egy előválogató.

Az úgynevezett “1-es hullám” elnevezésű eseményen az alacsonyabban rangsorolt sportolók vehetnek részt, s a viadal legjobbjai vívják ki a jogot, hogy elindulhassanak a “2-es hullámon”, amelyen ki lehet vívni az olimpiai szereplés jogát.

Az előválogatót június 4. és 7. között, a másodikat pedig az eredeti időpontban, június 13. és 20. között rendezik meg. Mindkét versenyre a Nebraska állambeli Omahában kerül sor.

A helyi szövetség az óriási indulói létszám miatt döntött a két verseny mellett, ugyanis jelen állás szerint 1305 úszó vehet részt a válogatón, s ez a szám még nőhet júniusig.

A döntés alapján a 2-es hullám elnevezésű eseményen minden számban a rangsor első 41 helyezettje indulhat, és a többiek kényszerülnek előválogatóra.

(MTI)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek