2015 június 12.

Kétkapuzás, fazonírozás – a szlovákok ellen készül az Universiade-csapat

Csütörtöktől szombatig a szlovák válogatott a vendég az OSC Kondorosi úti uszodájába, a Vincze Balázs edzette válogatott a dél-koreai Universiade-játékokra készül. A délelőtti napsütésben meglátogattuk a csapatot.

universiade csapat vincze balazs

Fotók: Vizipolo.hu

Nem volt nehéz észrevenni. Nagydarab, szőke srác, kiemelkedik a többiek közül, akár azt is hozzátehetnénk, tudásban, lövőerőben is. “Azt a kaput arrébb kellett volna tenni, ha Erik megsuhintja…” – aggódik Juhász Zsolt, az OSC kiválósága, aki ezúttal a jegyzőkönyvet vezeti, szabadidejében, de a kapuk mögötti, labdát megfogó hálóért is felel. Igaz, egyetérthettünk, Bundschuh Erik nem szokott mellélőni. A lényeg, hogy az ellenfelek retteghetnek lövőerejétől.

Márpedig Bundschuh a szlovák válogatottban kap helyet, ott úszik középen, négyes sapkában. Mint azt megírtuk, az OSC korábbi 26-szoros magyar válogatottja mostantól a szlovákokat erősíti, és mivel kassai születésű, mindezt joggal teheti. A szlovákokra rá is fér az erősítés, a Vincze Balázs vezette Universiade-válogatott könnyedén győz végül a szomszédok ellen a csütörtöki első kétkapuzás során, 15-9-re.

universiade csapat 2

Ezekben a napokban ugyanis az OSC Kondorosi úti uszodájában készül a két válogatott. Összesen ötször játszanak egymás ellen, a szombati hivatalos, televíziós mérkőzés lesz, délelőtt 11-től. (A Vincze Balázzsal készült interjúnkat itt olvashatják).

Közben a vízben a csapatkapitány Halek és Bisztritsányi beszélik meg egymással, hogyan lőhetett gólt a nagydarab, hatos számmal játszó szlovák. A kapuban Barabás kezd, aztán a szépen fazonírozott hajjal pompázó Bisztro áll be helyette. Azért a kapott gólért aggódni nem kellett, fölényes ez a győzelem, ami remek, még úgy is, a szabályok ezúttal nem mereven értelmezettek. A vendégek első góljukat büntetőből lövik, “ha belövik, emberelőnnyel jöhetnek”, szól Vincze mester ukáza a partról. Magyarázatok, taktikák – bizony közel a június 22., amikor útra kel a válogatott, hogy egy török torna érintésével érkezzen meg a dél-koreai Kvangdzsuba, az Universiade helyszínére.

Kovács nagy gól lő, az egész meccsen remekül játszik. Persze most nem a gólok száma, a csiszolgatás a lényeg, ahogy láttuk, ezen az úton jól halad a Vincze-csapat. Szépen zajlik a fazonírozás, de persze igazán jól kinéznie a csapatban majd Dél-Koreában kell. Várjuk.

Számtalan kép a szlovákok elleni kétkapuzásról!

universiade csapat 3

Magyar Universiade-válogatott – Szlovákia 15-9

Magyar gólszerzők: Kovács G. 4, Zalánki 4, Fazekas, Tóth B.,  Lőrincz, Szentesi, Illés, Halek, Chilkó

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek