2015 június 01.

Kétcsoportos, 16 csapatos bajnokság a láthatáron

Az előzetes javaslat értelmében nem lenne kieső az első osztályból. A szövetség elnöksége június 9-én hoz döntést.  underwater_ball_background

Kora délután ülésezett a Liga, amely úgy határozott, hogy az eddig 14 csapattal zajló Ob I a 2015-2016-os szezonban 16 csapatos legyen. A két nyolcas csoport oda- és visszavágós küzdelmei után a csoportok első négy helyezettjei egymással is megmérkőznek, körmérkőzéses formában, úgy, hogy mindenki viszi magával a megszerzett pontokat. A két csoport 5-8. helyezettjei szintén társulnak egymással.

Ezek után az első helyezettek játsszák a döntőt, három nyert meccsig, és a helyezések is így dőlnének el (két nyert találkozóig), párba állítva. Egy kiesővel számol a tervezet.

A bajnoki rajton kialakított két nyolcas csoport élére az első Szolnok, illetve a második OSC kerül, hozzájuk sorsolják a többieket, így garantálva az egyenlő erősségű csoportokat. Mivel jövőre Európa-bajnokság lesz, ráadásul az olimpia miatt igen korán, januárban, így 2015-ben csak 9 fordulóra kerülne sor, december 9-ig bezárólag, majd a belgrádi Eb után folytatódnak a bajnokság.

A középszakasz időpontja február 27-május 4, döntők és helyosztók május 14 és május 28. között. A Magyar Kupa-fináléra december 12-13 marad. Fontos volt, hogy mivel 2016-ban januári Eb és olimpiai is lesz, csökkenjen a bajnokság meccsszáma.

Mérkőzésszám egy-egy csapatnak: alapszakasz – 14 meccs, középszakasz – 8 meccs, rájátszás: 2-5 meccs (függően helyezéstől, 2 vagy 3 nyert meccsig).

Hangsúlyozzuk, hogy mindez egyelőre tervezet, a végső döntés június 9-én születhet meg.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek