2015 augusztus 31.

Két ötödik hely a zárónap előtt

Két ötödik hely a mérlege a magyar úszóknak a szingapúri junior világbajnokság utolsó előtti napján: Juhász Adél 1500 gyorson, Sós Dániel pedig 400 vegyesen végzett az élmezőnyben. Ráadásként Szokol Szonja (100 méter pillangó) és Molnár Flóra (50 méter gyors) is továbbjutott az elődöntőkből.

Remek úszással végzett az 5. helyen Juhász Adél az 1500 gyors futamában, egyéni csúccsal (16 perc 24,29 másodperc) – húga, Janka ideje (16 perc 38,31 másodperc) a 8. helyre volt elég, ami szintén dicséretre méltó.

„Örülök, hogy így sikerült zárni a szezont, ami összességében nem sikerült túl jól, ezt bevallhatjuk. Az utolsó négy-öt hét felkészülése remek volt, ez ma is látszott, de még nagyon sokat kell dolgozni. A lábam még egyáltalán nem megy úgy, ahogy a többieknek, most is 900-ig jó volt, utána már egyre keményebb volt tartani a ritmust. Mindegy, mondhatom, ezzel vége a serdülőkornak, jöhet a felnőtt-mezőny. Most hazamegyünk, és megbeszéljük az edzőmmel, hogy 800 gyorsra, 200 pillére vagy esetleg mindkettőre koncentrálunk, mert egyikben ki szeretnék jutni az olimpiára. Ami miatt külön boldog vagyok, az az idő. Az edzőm (Novotny Attila) azt mondta, ha végre 16:25-ön belül jövök, leszokik a dohányzásról. Ez most sikerült, úgyhogy most ő jön!”

Sós Dániel szintén 5. lett: a 200 ezüstérmese 400 vegyesen 4 perc 20,46 másodperces egyéni csúccsal, óriásit hajrázott.

„Talán a mell-gyors forduló lehetett volna jobb, de ennél több nem volt ebben ma. Nekem a kétszáz még jobban megy, abból egyébként egy 4 perc 17 másodperces időnek kellett volna következnie most, de egyelőre itt tartok 4 perc 20-nál. Többet kell edzeni erre a távra, még többet kell versenyeznem 400-on, és akkor biztos jobb lesz.”

Ami pedig az elődöntőseinket illeti, Szokol Szonja döntős 100 méter pillangón: 59,82 másodperces idővel, hetedikként kvalifikálta magát a fináléba, amely rettenetesen izgalmasnak ígérkezik. Érdekesség, hogy a nyolc döntős 89 századon belül van. Federics Nikolettnek nem sikerült a kvalifikáció, 1 perc 0,53-mal a 15. lett.

Molnár Flóra is szépen begyújtotta a rakétákat, és holtversenyben 4. idővel (25,54 másodperc) jutott döntőbe 50 gyorson.

kivonulásFotó: musz.hu

forrás: musz.hu

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek